miroslawm Opublikowano 16 Lutego 2013 #1 Opublikowano 16 Lutego 2013 zamierzam w najbliższym czasie zakupić opał na koniec tego sezonu i na następny, w mojej miejscowości jest punkt sprzedaży tej firmy: http://www.skladywegla.pl/asortyment.html proszę osoby jakie miały możliwość sprawdzenia tego miału o opinie, wziąłem małą ilość na próbę lecz obecnie jest on wilgotny, a do mojego pieca muszę mieć suchy, trochę go podsuszę w piwnicy, lecz i tak będzie wilgotny a taki nieco inaczej się spala, zwłaszcza interesuje mnie opinia osób jakie palą w tłokowcu.
miroslawm Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor #2 Opublikowano 16 Lutego 2013 według ulotki powinien mieć kaloryczność do 26MJ, więc jeżeli będzie miał 19 będzie to zgodne z ulotką
Gość bartek86 Opublikowano 16 Lutego 2013 #3 Opublikowano 16 Lutego 2013 chyba nie zgodne z ulotka bo 19mj to nie 26mj ...
miroslawm Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor #4 Opublikowano 16 Lutego 2013 chyba nie zgodne z ulotka bo 19mj to nie 26mj ... lecz tam jest napisane do 26
Gość bartek86 Opublikowano 25 Marca 2013 #5 Opublikowano 25 Marca 2013 Teraz to juz chba sami sobie wystawili opinie na temat ich węgla...
Miałowiec Opublikowano 25 Marca 2013 #6 Opublikowano 25 Marca 2013 I tak się w ten sposób nabija klienta w butelkę z tą kalorycznością. Nie każdy dostrzeże sens wyrazu "do", tylko zobaczy wysoką cyferkę 26, czy nawet 30 i wierzy, że węgiel będzie miał tyle kaloryczności. Tym sposobem można ze słabszego ruskiego zrobić nasz polski węgiel, który jest z niektórych kopalń dużo lepszy od nich, jakby zamienić wodę w wino ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.