miroslawm Opublikowano 16 Lutego 2013 #1 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 zamierzam w najbliższym czasie zakupić opał na koniec tego sezonu i na następny, w mojej miejscowości jest punkt sprzedaży tej firmy: http://www.skladywegla.pl/asortyment.html proszę osoby jakie miały możliwość sprawdzenia tego miału o opinie, wziąłem małą ilość na próbę lecz obecnie jest on wilgotny, a do mojego pieca muszę mieć suchy, trochę go podsuszę w piwnicy, lecz i tak będzie wilgotny a taki nieco inaczej się spala, zwłaszcza interesuje mnie opinia osób jakie palą w tłokowcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miroslawm Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor #2 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 według ulotki powinien mieć kaloryczność do 26MJ, więc jeżeli będzie miał 19 będzie to zgodne z ulotką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek86 Opublikowano 16 Lutego 2013 #3 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 chyba nie zgodne z ulotka bo 19mj to nie 26mj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miroslawm Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor #4 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 chyba nie zgodne z ulotka bo 19mj to nie 26mj ... lecz tam jest napisane do 26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek86 Opublikowano 25 Marca 2013 #5 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Teraz to juz chba sami sobie wystawili opinie na temat ich węgla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałowiec Opublikowano 25 Marca 2013 #6 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 I tak się w ten sposób nabija klienta w butelkę z tą kalorycznością. Nie każdy dostrzeże sens wyrazu "do", tylko zobaczy wysoką cyferkę 26, czy nawet 30 i wierzy, że węgiel będzie miał tyle kaloryczności. Tym sposobem można ze słabszego ruskiego zrobić nasz polski węgiel, który jest z niektórych kopalń dużo lepszy od nich, jakby zamienić wodę w wino ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.