konopka Opublikowano 29 Października 2011 #1 Opublikowano 29 Października 2011 Zwracam się do fachowców i znawców tematu.Czy mogę wykorzystać wymiennik dwupłaszczowy zamiast płytowego?Moc oraz wytrzymałość odpowiadają.Czy będzie to nieekonomiczne? Cytuj
kiminero Opublikowano 29 Października 2011 #2 Opublikowano 29 Października 2011 Jak widzisz brak odpowiedzi. Musisz sprecyzować o co ci chodzi. Masz zamiar rozdzielić dwa obiegi, czy grzać CWU? Zamiennie się tego nie stosuje. Masz dwupłaszcz o mocy 30 kW np? Jakoś tego nie ogarniam... Cytuj
konopka Opublikowano 29 Października 2011 Autor #3 Opublikowano 29 Października 2011 Dokładnie tak,chodzi mi o rozdzielenie dwóch układów.Wiem ,że takich wymienników sie nie stosuje.Chyba zrezygnuję.Przestudiowałem dokładnie specyfikację i wychodzi na to ,ze ma moc 9-37 kW przy temperaturach 50-80st. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi