bosman26 Opublikowano 25 Marca 2010 #1 Opublikowano 25 Marca 2010 Pisałem pisałem czytałem itd dzieki wam zamontowałem swój kociołem wsszystko chodzi ok wiec dziekuje za pomoc. Jednak mam problem z dwoma ostatnimi grzejnikami sa gorace tylko wpolowie reszta ok pompe mam na zasilaniu rurki pex 16 mm około po 30 m zasilanie + 30 m powrót pompa grundffos 6 . Moze da sie cos z tym zrobic myslałem zeby załozyc pompe na powrót albo na osatnich grzejnikach zasilanie wpiac od dołu grzejnika ciepła woda krazyłą by od dołu do góry . Kazda opinia na wage złota :) Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 25 Marca 2010 #2 Opublikowano 25 Marca 2010 Wyglada na nie wyregulowana instalację (nastawy wstępne zaworów grzejnikowych) Cytuj
bosman26 Opublikowano 25 Marca 2010 Autor #3 Opublikowano 25 Marca 2010 myslisz wiec ze trzeba troche pokryzowac i powinno byc ok bo juz za tydzien pzrychodza płytki na podłoge i musze zaizolowac rurki i zatynkowac w scianach i podłodze wiec jeszcze cos moge przerobic potem tylko w kotłowni Cytuj
baca350 Opublikowano 25 Marca 2010 #4 Opublikowano 25 Marca 2010 Bosman: pompe na powrót albo na osatnich grzejnikach zasilanie wpiac od dołu grzejnika ciepła woda krazyłą by od dołu do góry--a na ekskomunike chcesz sie załapać i wytarzanie w smole i pierzu??? Na zaworkach powrotnych albo na nast, wstępnej poskręcaj na min. ,,, odpal i popuszczaj po pół obrotu nastawe wst. Tam gdzie najsłabiej grzeje odpuszcaj więcej . To domowy sposób i skuteczny. za 2 dni ustawisz wszystko i juz nie przestawiaj. Hej! Cytuj
bosman26 Opublikowano 25 Marca 2010 Autor #5 Opublikowano 25 Marca 2010 powalcze z tym w sobote dam znac jak mi sie uda dzieki Cytuj
bosman26 Opublikowano 27 Marca 2010 Autor #6 Opublikowano 27 Marca 2010 No i jak sie spodziewałem zawsze moge na Was liczyc wielkie dzieki nastawy w miare poustawiane ale wszystko grzeje jak trzeba :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi