Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zamierzam wymienić Stary kocioł na coś nowego przez Unię, myślałem nad Atmos ac25s i za rok dokupić palnik na pellet ale widzę coraz więcej negatywnych opinii i szukam jakiejś alternatywy, w tych pieniądzach. Do kotła będzie montowany bufor 2000l. Obieg jest otwarty i na razie nie zamierzam tego zmieniać.

Opublikowano

Negatywnych w jakim sensie?

Palnik pelletowy to nie wiadomo czy w najbliższych latach będzie ci potrzebny .

Opublikowano

Jakość materiałów i wykonania się popsuły i że nie warty swojej ceny.

Dlaczego palnik pelletowy się nie przyda? W końcu jakaś tam wygoda weekendy, święta można sobie odpalić i zapomnieć 

Opublikowano

A może coś ze stajni NMT np. hvg P.

Opublikowano
59 minut temu, Tuptus napisał(a):

A może coś ze stajni NMT np. hvg P.

Pierwsze słyszę mógłbyś coś powiedzieć o nim? I jaka cena?

Opublikowano

Info z netu.

Seria HVG marki NMT Heizsysteme to linia popularnych kotłów zgazowujących drewno (holzgazowce), produkowana przez firmę mającą swoje zakłady w Polsce i Niemczech. Urządzenia te wyróżniają się atrakcyjnym stosunkiem ceny do jakości i są przystosowane do spalania polan o długości do 50-55 cm.

Zdaje się że Kelvin jest dystrybutorem tych kotłów.

Nie podam ceny, gdyż wchodzą na rynek i jest spory upust na nie. Trzeba dzwonić.

Kelvin.center 787698906.

Opublikowano
18 godzin temu, damianw4 napisał(a):

Dlaczego palnik pelletowy się nie przyda? W końcu jakaś tam wygoda weekendy, święta można sobie odpalić i zapomnieć 

A jak od święta to tak , bo przy tych cenach i co się dzieje z pelletem to inaczej się nie da ☺️

Ja planuje kipi silva , i po 10 latach palenia pelletem właśnie się zastanawiam czy ten palnik pelletowy będzie mi potrzebny 😊

Opublikowano
5 godzin temu, Kordjano napisał(a):

A jak od święta to tak , bo przy tych cenach i co się dzieje z pelletem to inaczej się nie da ☺️

Ja planuje kipi silva , i po 10 latach palenia pelletem właśnie się zastanawiam czy ten palnik pelletowy będzie mi potrzebny 😊

Wiadomo tona pelletu, tona owsa i jakoś to będzie, ważne żeby dało się węglem i drewnem palić