radik81 Opublikowano wczoraj o 12:52 #51 Opublikowano wczoraj o 12:52 @wuwok1 ja czyszcze raz w roku jak już temperatura na zewnątrz jest na tyle wysoka, że nie potrzebuje puszczać ciepła na grzejniki. Zciągam pokrywę, wyciągam sprężyny, zawirowacze i czyszczę kocioł na tip-top. PS. Przed wyczyszczeniem kotła czyszczę komin 😉 Cytuj
wuwok1 Opublikowano wczoraj o 15:08 #52 Opublikowano wczoraj o 15:08 Masz link do sterownika? możesz udostępnić? Czasowo ile ci zajmuje czyszczenie kotła? Tu wygrywasz.. Ja niestety częściej. Ale za to prościej.. Wyciągam zawirowacze i smyr smyr.. Czasowo z 5min muszę poświecić. Ale jednak muszę 🙂 Cytuj
radik81 Opublikowano wczoraj o 15:35 #53 Opublikowano wczoraj o 15:35 Sterownik nie ma podglądu przez internet. Jeśli chodzi o czyszczenie to myślę, że na spokojnie nie spiesząc się 40 minut (max 60). Cytuj
wuwok1 Opublikowano wczoraj o 15:55 #54 Opublikowano wczoraj o 15:55 Szkoda, bo popatrzył bym jak to cudo pracuje 🙂 To licząc czasowo tyle ci schodzi że jak by nie patrzeć to ja mam w roku dwa twoje solidne czyszczenia 🙂 Teraz żartuje.. Choć jak widzimy tragedii nie ma z tym że ja często czyszczę. Z racji pracy na pełnej mocy wymiennik mało się pyli 🙂 1 Cytuj
Puławiak Opublikowano 23 godziny temu #55 Opublikowano 23 godziny temu Zobacz sobie na Stokercloud.dk jak pracuje RTB Feniks i wyszukaj 91803 2 Cytuj
wuwok1 Opublikowano 15 godzin temu #56 Opublikowano 15 godzin temu Co kociołek ogrzewa? Fajnie wygląda praca. Tylko czy taka praca ciągła jest ekonomiczna? 2 Cytuj
Puławiak Opublikowano 14 godzin temu #57 Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) To budowa jeszcze więc tak trochę budynek suszymy Taki 3 kondygnacyjny budynek w górach teraz ogrzewa 2 piętra w podłogowe 3 z grzejnikami właśnie dłubie. Teraz to ogrzewa tak pewnie około 120 M2 podłogowymi. Czujniki temperatury pokojowej podłącze w tym tygodniu. Ale dzięki temu widać jak kocioł pracuje i jak potrafi modulować a to wyszystko na moim ulubionym algorytmie czyli PI. Reszta dla mnie zbyt skomplikowana jest. Tak jak w kotłach gazowych lubię jak tam są tylko dwa pokrętła bo to sterowanie dopasowane do mojego poziomu inteligencji 😁😁. Na zdjęciu trochę syf ale jakoś tak to wygląda teraz. Edytowane 14 godzin temu przez Puławiak 2 Cytuj
radik81 Opublikowano 8 godzin temu #58 Opublikowano 8 godzin temu @Puławiak jak zawsze pełna profeska 👍 PS. Koledzy zobaczcie jak są "poukładane" są rurki, każda rureczka nawet 10 centymetrowa ustawiana pod poziomicę laserową. To jest estetyka pracy 👏 Cytuj
wuwok1 Opublikowano 4 godziny temu #59 Opublikowano 4 godziny temu Kotłownia ładna. Z tych nowoczesnych. Grupy pompowe które sprawiają że kotłownia wygląda schludnie. Szkoda że od razu nie założono otuliny. 🙂 Ja mam kotłownie połowę z tego a upchnąłem tam jeszcze bufor. Cytuj
Andrzej_M_ Opublikowano 1 godzinę temu #60 Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 2 godziny temu, wuwok1 napisał(a): Kotłownia ładna. Z tych nowoczesnych. ,,,, 2 godziny temu, wuwok1 napisał(a): ,,,, Szkoda że od razu nie założono otuliny. 🙂 ,,,, Otóż w tym tkwi paradoks, gdyby instalator tej instalacji grzewczej założył otuliny na rury ze stali zaprasowywanej, to ta instalacja grzewcza nie wyglądałaby ładnie. Edytowane 1 godzinę temu przez Andrzej_M_ Cytuj
Puławiak Opublikowano 1 godzinę temu #61 Opublikowano 1 godzinę temu Eeee trochę wysiłku trzeba włożyć i dużo zabawy i z izolacja też może ładnie wyglądać parę razy się tak bawiłem w kolorki dwa czerwony i niebieski i wygląda bardzo estetycznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi