Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć 

Rozbudowałem swoje ogrzewanie podłogowe o sterowanie tech-sterowniki za pomocą L-X wifi - i mam jeden problem . 

Po krótce . Duży dom piętrowy , wszędzie podłogówka. Kocioł kondensat . na parterze rozdzielacz do podłogówki przy kotle u góry w pralni. Każdy rozdzielacz doposażyłem  w L-x Wifi - czyli mam dwa, na każdy obwód podłogówki siłownik, w pokojach regulatory i to wszystko działa bez problemu . Problem jest taki że sygnał na kocioł idzie z L-X wi-fi na dole ( w kotłowni ) zrobiłem po kablu. i teraz jak tem w pomieszczeniach na dole jest ok to sygnał na kocioł nie idzie bo dla kotła wszędzie jest ok . nie "widzi " że jeszcze jest góra . 

Jak zrobić żeby 

a) albo oba l-x wifi ze sobą współpracowały dając wspólny sygnał na kocioł w zależności od potrzeb ? Pętle i tak są otwierane wg. potrzeb.

lub 

b) czy sprawę załatwi jakiś moduł wykonawczy , który będzie widoczny dla obu l-x a kocioł będzie dostawał sygnał z modułu ?

c) inne pomysły mądrzejszych ode mnie ...

pozdrawiam 

Damian 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć.

Rozwiązałem może jakoś swój problem?

Zastanawiam się właśnie nad wybraniem dokładnie tego samego sterownika i mam identyczny przypadek że mam listwę rozdzielcza na górze i na dole.

Z

Opublikowano
W dniu 16.02.2025 o 19:43, Kulert napisał(a):

Cześć.

Rozwiązałem może jakoś swój problem?

Zastanawiam się właśnie nad wybraniem dokładnie tego samego sterownika i mam identyczny przypadek że mam listwę rozdzielcza na górze i na dole.

Z

Cześć niestety nie - spróbuję napisać do DT TEch sterowniki zobaczę może oni są w stanie mi to jakoś ogarnąć. 

3 minuty temu, damian1987 napisał(a):

Cześć niestety nie - spróbuję napisać do DT TEch sterowniki zobaczę może oni są w stanie mi to jakoś ogarnąć. 

Ok Rozmawiałem z Tech Sterowniki 

Opcje są dwie 

- albo moduł sterujący MW-1 - który radiowo komunikuje się  z L-X ami ( do 4 szt. ) 

- albo poprowadzenie kabla między L-X -ami i połączenie ich fizycznie.