Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Rozwalił mi się miarkownik, kupiłem na wymianę honeywell fr124,  podobno dobre są, ale towar przyszedł "luzem" coś ala oem, w pudełku po czymś innym, bez instrukcji, sam miarkownik nie ma na pokrętle wybitego napisu honeywell tylko jakiś mały kwadrat, część plastikowa ładna nowa, część metalowa porysowana brudna ze śladami pasty.

O co tu chodzi, robią podróbki miarkowników? czy to używka czy może fabryka testuje każdy, zastanawiam się czy jak zamówię w innym sklepie to dostanę to samo.

On nie ma logo na pokrętle a na zdjęciach jest ładny napis honeywell, inna ciekawa sprawa że te honeywele są tylko na ruskim i polskim YT, jakby reszta świata ich nie znała.

Ktoś coś?

00000005.20240106_011406.thumb.jpg.3c96ffa5c9f77191b28ea84f41faacb4.jpg

00000003.20240106_011436.thumb.jpg.7ae1eb7924a97e6bc5d2ca08edacc093.jpg

00000002.20240106_011503.thumb.jpg.1a28720261413bf19520397b6a9f81d5.jpg

Opublikowano (edytowane)

No przynajmniej nikt nie pisze na tym ze to honeywell

Piszą tylko że 'made in Germany', ale pewnie dotyczy to naklejki.

PS to może mieć coś wspólnego z tym:

https://www.resideo.com/pl/pl/produkty/woda/armatura-zabezpieczajaca-i-termostatyczne-zawory-mieszajace/zawory-bezpieczenstwa/fr124-3-4a-regulator-ciagu-przylacze-3-4-fr124-3-4a/

ale patrząc na sposób sprzedaży, wygląd, dostępne informacje to myślę że to zwykła chińszczyzna, a 'oryginału' Honeywella juz dawno nie ma (no chyba że na zdjęciach).

Edytowane przez nightwatch
Opublikowano (edytowane)

I po co nie czeski REGULUS RT4 ? Z plastiku ma tylko kolko,potrzebuje tylko czas od czasu posmarowac,jako každy.

Edytowane przez bercus
Opublikowano

Może to jakiś korporacyjny przewał z prawem do własności marki,  okazało się że ten kwadrat to logo resideo. Co nie zmienia faktu że miarkownik jest z demontażu.

Z regulusem internet mnie zniechcęcił, pełno tematów że się zacinają są powolne, i trzeba je tuningować więc nie wiem.

Bo miałem, też niby metalowy esbe, najpierw połamało się pokrętło bo z jakiegoś miękkiego plastiku ale posklejałem, a teraz się mocowanie ramienia poluzowało i przy próbie naprawienia rozlazło się całkiem i ten "bolec" co w tym modelu ma kształt Y pofrunął sobie gdzieś, a że ma durny kształt to nawet się nie da dorobić.

Opublikowano

Regulusa tylko potrzebne 1x w sezonu prosmarowac olejom,bo popiol leci po kotlowni i mechanizm sa zacina,chodzi skokowo i nie plynnie.Mialem zawsze w jednym,drugim domu,szkole i nigdy žaden problem.Kotly na zlom i miarkowniki ok.