przemeks19 Opublikowano 23 Października 2022 #1 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 (edytowane) Piec sekom technix pel 9 kw. Sterownik argos max v2 kolor Przesiadłem się na ekogroszek. Pierwszy raz pale tym paliwem i w dodatku to czeski wegiel Orech z Ledlic Jak mam piec bo mi wywala takie skorupy z palnika! Dodam fotkę. Nadmuch 70 Podawanie 8 sek Przerwa 23. Przesyp ustawiony na 25 kg. Pomóżcie proszę. Kaloryczności węgla to 17 mj Edytowane 23 Października 2022 przez Ryszard Dodano prefiks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kijasr Opublikowano 23 Października 2022 #2 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Przy czeskim tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercus Opublikowano 23 Października 2022 #3 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Jesli kawalki popiolu sa wewnatrz dopalone,nie ma problemu.Ledvice zostawaja take kawalki,jak wsypiesz,tylko sa wypala.Drobny tylko z drobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemeks19 Opublikowano 23 Października 2022 Autor #4 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Wewnątrz?? Tzn? Jak je nacisnę mocniej te brązowe skorupy to się rozpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercus Opublikowano 24 Października 2022 #5 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 (edytowane) Tak.jesli nie w srodku weglowy,potym o.k.Jest to prosto nie rozpadly wypalony kawalek weglowy.Oproci kamiennemu jest w tym weglu wiecej nie spalitelnego materialu,stad tych 17MJ i wiecej popiolu.Wowczas tež sa popiol stopi,kiedy za mocno dmuchasz i sa troche kalafiory.Przy SVce musi dobro,efektywnie i czysto isc spalic. Edytowane 24 Października 2022 przez bercus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi