przemeks19 Opublikowano 23 Października 2022 #1 Opublikowano 23 Października 2022 (edytowane) Piec sekom technix pel 9 kw. Sterownik argos max v2 kolor Przesiadłem się na ekogroszek. Pierwszy raz pale tym paliwem i w dodatku to czeski wegiel Orech z Ledlic Jak mam piec bo mi wywala takie skorupy z palnika! Dodam fotkę. Nadmuch 70 Podawanie 8 sek Przerwa 23. Przesyp ustawiony na 25 kg. Pomóżcie proszę. Kaloryczności węgla to 17 mj Edytowane 23 Października 2022 przez Ryszard Dodano prefiks Cytuj
Kijasr Opublikowano 23 Października 2022 #2 Opublikowano 23 Października 2022 Przy czeskim tak jest Cytuj
bercus Opublikowano 23 Października 2022 #3 Opublikowano 23 Października 2022 Jesli kawalki popiolu sa wewnatrz dopalone,nie ma problemu.Ledvice zostawaja take kawalki,jak wsypiesz,tylko sa wypala.Drobny tylko z drobnego. Cytuj
przemeks19 Opublikowano 23 Października 2022 Autor #4 Opublikowano 23 Października 2022 Wewnątrz?? Tzn? Jak je nacisnę mocniej te brązowe skorupy to się rozpadają Cytuj
bercus Opublikowano 24 Października 2022 #5 Opublikowano 24 Października 2022 (edytowane) Tak.jesli nie w srodku weglowy,potym o.k.Jest to prosto nie rozpadly wypalony kawalek weglowy.Oproci kamiennemu jest w tym weglu wiecej nie spalitelnego materialu,stad tych 17MJ i wiecej popiolu.Wowczas tež sa popiol stopi,kiedy za mocno dmuchasz i sa troche kalafiory.Przy SVce musi dobro,efektywnie i czysto isc spalic. Edytowane 24 Października 2022 przez bercus Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi