Skocz do zawarto艣ci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.Prosze o pomoc.Posiadam piec defro eko komfort 12kw z silkownikiem zaworu 4d afriso.problem jest taki ze grzejniki mam letnie.temp zadana na grzejniki 50 a bie偶aca ci膮gle stoi na 29st.wzrosnie dopiero wtedy gdy temp powrotu osi膮gnie 50st. to na chwil臋 zawor pu艣ci na grzejniki.czy pompa kot艂owa na powrocie kt贸rej nie posiadam za艂atwi spraw臋 偶eby grzejniki byly ciep艂e.

Edytowane przez Ryszard
Dodano prefiks
Opublikowano

Sprawd czy temp. Minimalna jest r贸wna zadanej

Ja tak mia艂em w skzp 04p i pomimo korekty pogodowej temp. Na grzejniki si臋 nie zmienia艂a

Jaka masz korekt臋 pogodowa
Jaka jest temp.zadana kot艂a

Je艣li temp.powrotu jest ustawiona na 50 to zaw贸r 4d tak steruje 偶eby grza膰 powr贸t

Ja mam temp. Na grzejniki 36 plus korekta 4 na ka偶dy spadek temp. O 10 stopni

Czy masz te偶 termostat pokojowy czy g艂owice

Opublikowano

Pogod贸wki nie mam.piec pracuje na padzie.

Temp zadana kot艂a 60 i ok takiej pracuje

Temp powrotu 50

Temp zadana na grzejniki 50 i ci膮gle jest 29 wi臋c s膮 letnie.wzrosnie dopiero wtedy jak na powrocie podbije mi do 50ciu to pu艣ci na grzejniki.

Jak zwi臋kszy艂em zadana na kotle do 65 a Temp powrotu zmniejszy艂em na 45st. to wtedy raptownie Temp bie偶膮c膮 na grzejniki mam Ok ale za to piec nie dobij膮 do zadanej kot艂a i ci膮gle chodzi na 100%.a nie bardzo si臋 znam

Opublikowano

Ustaw temp. Kot艂a 70 a powr贸t zostaw na 50 kaloryfery na 40 przy tych temperaturach ja mam cieplo

Masz g艂owice ta kaloryferach

Opublikowano

Tam mam g艂owice.grzejniki nowe purmo.jutro ustawi臋 bo dzi艣 mnie nie ma.zobaczymy.fakt faktem pod艂og贸wka daje rade聽 teraz ale skoro mam grzejniki to chcia艂bym mie膰 ciep艂e jak przyjd膮 zimniejsze dni.

Opublikowano

G艂upio zapytam jaka temp. Idzie na podlogowke

Opublikowano

To pytanie sk膮d kaloryfery s膮 zasilane

Czy bezp. Z kot艂a

Czy z za zawory 4d gdzie woda ma 29 stopni i zasila r贸wnie偶 pod艂ogowke

Chyba 偶e pod艂ogowka ma swoj zaw贸r 3 d ??

Wrzu膰 fotk臋 instalacji bo mo偶e czego艣 brakuje

Opublikowano

Wrzuc臋 p贸藕niej bo nie mam. 偶ona p贸藕niej mi podesle.wydaje mi si臋 偶e z kot艂a.pod艂ogowka ma swoj膮 pomp臋 w skrzynce.a za piecem posiadam pomp臋 C.O聽 i CWU a pod pomp膮 C.O zawor 4d z si艂ownikiem.na wod臋 na sterowniku mam ustawione 50st.20211201_055104.thumb.jpg.205c14035b0eeaad0e6124cf4b4da1c9.jpg

Opublikowano

Po pierwsze - wy艂acz ochron臋 powrotu w opcjach zaworu wbudowanego

Opublikowano

Trzeba podniesc temp.kotlowa do 70 i kilka godzin poczekac do stabilizacji i dogrzania calego ukladu,bedzie dzialac na wyzszej mocy,ni啪 dogrzeje.

Opublikowano

No tak jak wy艂膮cz臋 ochron臋 powrotu to wtedy wzrasta na grzejniki i jest tak jak bym chcia艂 偶eby by艂o.zadana jest 50 na grzejniki i bie偶膮c膮 te偶 jest 50st.i tym samym grzejniki gor膮ce.ale czy mog臋 wy艂膮czy膰 ochrone powrotu.a z w艂膮czona ochron膮 powrotu nie uzyskam tego馃様

Spr贸buj臋 podnie艣膰 zadana na piecu a powrotu nie rusza膰.

Opublikowano

Masz wadliw膮 instalacj臋 i program tego nie zmieni. Temperatur臋 na kotle mo偶esz podnie艣膰, w艂aczy膰 na sta艂e CO lub wstawi膰 pomp臋 na powrocie z 4d do kot艂a.聽

Opublikowano

A kto to wie, jak wci膮偶 jej nawet nie naszkicowa艂e艣?聽

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

艁adowanie
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

U偶ywaj膮c tej strony zgadzasz si臋 na Polityka prywatno艣ci.