Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Agregat prądotwórczy do zasilania domu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli masz PV pomyśl nad falownikiem hybrydowym i magazynem energii zamiast agregatu.

Cena wyższa, ale ładujesz magazyn z paneli, a potem całość może działać jako UPS na cały dom.

• Odpowiedzi 78
  • Wyświetleń 36.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Jeden problem mam rozwiązany. Agregat chodzi już bezproblemowo na benzynie i LPG na nowym zestawie gaźnikowym. Ustawienie reduktora przy gaźniku pozwala też podawać gaz ziemny do zasilania, więc paliw

• Jeden z przewodów generatora (najlepiej ten podpinany do N) powinieneś podłączyć do PE przed różnicówką aby zmienić układ "IT" generatora w układ TNS. Jeśli tego nie zrobisz RCBO może nie wykrywać (ni

• Zwykłe agregaty nie nadają się do zasilania budynków, bo pracują w IT. Do tego także nie zostanie spełniony SWZ. Do zasilania budynków są stacjonarne agregaty, zaprojektowane dla potrzeba zasilania bu

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Hybryda nie wchodzi w rachubę, agregat mam i nie chcę już ładować się w dodatkowe koszta. W chwili obecnej po przeanalizowaniu już wielu internetów 🙂 wiem, że  muszę zrobić z układu agregatu , układ TNS, kwestia czy mogę wykorzystać istniejące uziemienie foto czy do uziemienia punktu neutralnego agregatu dawać kolejne szpilki i uziom. 

Opublikowano

Ale po co to pytanie? Uziom to uziom 🙂 jak jest różnica? uziom to uziom. Ni trzeba żadnych dodatkowych sond.

Opublikowano
W dniu 1.11.2022 o 14:38, piątrek napisał(a):

Ale po co to pytanie? Uziom to uziom 🙂 jak jest różnica? uziom to uziom. Ni trzeba żadnych dodatkowych sond.

No tak ale lepiej zapytać dwa razy niż potem mieć, problem, ogarnę to do istniejącej szpilki od foto. 

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu