ByCygano Opublikowano 14 Listopada 2021 #1 Opublikowano 14 Listopada 2021 (edytowane) Witam, odświeżę temat. Planuje zakup małego agregatu prądotwórczego. Agregaty które rozważam to KRUZER TH 3900E oraz Daewoo GDA 3500E. Pytanie ktoś miał do czynienia z tymi agregatami, firmami? Drugie pytanie czy pod te agregaty można podłączyć z zasilacze ZA-TECH-700 który posiadam i będzie to działało ? W sensie czy zasilacz nie będzie przełączał się na akumulator pod agregatem. Edytowane 15 Listopada 2021 przez Ryszard Dodano prefiks Cytuj
ByCygano Opublikowano 15 Listopada 2021 Autor #2 Opublikowano 15 Listopada 2021 Odpowiem sam poniekąd na jedno pytanie. Zadzwoniłem dziś do sprzedawcy ZA- TECH- 700 stwierdził, że zasilacz będzie dziłał dobrze tylko z "porzadnym" agregatem inwerterowym. Cytuj
sambor Opublikowano 15 Listopada 2021 #3 Opublikowano 15 Listopada 2021 Tez przesady z tym agregatem inwerterowym. Mam agregat Hondy 6kVA bez AVR i z nim chodzą wszystkie UPS-y ( 3 szt po 1kVA), Ups Evera polski 1500VA i Ups chiński 1kVA. Miałem także upsy które z tym agregatem nie chciały współpracować , więc odesłałem je albo na złom albo na servis A... Cytuj
ByCygano Opublikowano 16 Listopada 2021 Autor #4 Opublikowano 16 Listopada 2021 Czyli jak nie kupie, to się nie przekonam. Cytuj
ByCygano Opublikowano 2 Grudnia 2021 Autor #5 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Pora na mówienie jak jest. Na drodze kupna nabyłem agregat Daewoo GDA 3500E, dzisiaj próba i podłączenie do ups, co mam przy piecu ZA-TECH-700. Po 10 min stwierdzam działa, ups nie przechodzi na akumulator i ciągnie na prądzie z agregatu. Cytuj
Rycek Opublikowano 7 Września 2022 #7 Opublikowano 7 Września 2022 Czesc powiedz prosze jak po prawie roku uzytkowania agregatu Deawoo - chcialem kupic Fogo, ale znalazlem GDA3500 i bardziej mnie przekonuje pojemnoscia zbiornika czy elektrycznym rozruchem. z gory dziekuje za odpowiedz Cytuj
ByCygano Opublikowano 8 Września 2022 Autor #8 Opublikowano 8 Września 2022 @Rycek Za wiele Ci nie podpowiem, kupilem go do awaryjnych zasileń, lecz na szczeście nie było potrzeby jego użycia, co jakiś czas go przepalam i w sumie tyle. Był na próbe podłączany do specjalnego przyłącza na dom co wykonał elekteyk, działał na nim ups od pieca, lodówka, zamrażarka i oświetlenie w domu. I w sumie tyle z użytkowania mogę powiedzieć. Co moge dodać to szlifierka kątowa Makita pod nim wystartować nie chciała. Cytuj
angusta Opublikowano 19 Września 2022 #9 Opublikowano 19 Września 2022 A coś z RTV/AGD ktoś próbował na nim uruchamiać ? Cytuj
Tinek Opublikowano 21 Września 2022 #10 Opublikowano 21 Września 2022 co prawda mam inny agregat, ale próbowałem, wszystkie urządzenia działają łącznie z PC Nawet już raz się przydał, pracował przez 8 godzin krótki filmik nawet mam https://youtu.be/Ijvel1ISxFk Cytuj
Popcorn1 Opublikowano 22 Września 2022 #11 Opublikowano 22 Września 2022 Zakupiłem ostatnio agregat Daewoo AGD2500i . Nie używałem go jeszcze zbyt długo,ale po krótkim sprawdzeniu mogę powiedzieć że działa Spokojnie zasili podstawowe sprzęty domowe w razie braku prądu. Oczywiście moc tych urządzeń nie może przekraczać mocy znamionowej agregatu,w tym przypadku 1800W. Co do wykonania to jestem mile zaskoczony. Pokusiłem się nawet o zajrzenie do prądnicy i widać że jest tam miedź. Silnik to kopia silników Hondy tylko że o pojemności 119 cm³ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi