Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Ten temat został zamknięty. Proszę o korzystanie z nowych tematów:

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

U mnie dokladnie to samo. 40 kg karlika na dobe i juz dawno przestalem sie przejmowac iloscia popiolu. Nie bede szukal innego wegla bo wiadomo cena. Nie wiem jak u innych ale w moim przypadku sklady na tym traca bo jeszcze w okolicach wrzesnia pazdziernika jezdzilem po skladach i ekserymentowalem ale jak zglupieli do konca z cena to sobie odpuscilem i zostaje przy pgg

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu
Opublikowano

A KARLIK potrzebuje dużo powietrza??, palę teraz STABEK i mam powietrza 16% 80W dmuchawa. Ze STABKA jest też dużo popiołu, jak powietrze było powyżej 20% to były kalafiory. Ciekawe jaki jest ten HUSSKY?? 

Opublikowano (edytowane)

Dziś sprawdziłem i po 2 dniach (wyczyszczona szuflada) palenia Pieklorzem PGG cała dosyć duża szuflada popiołu (kocioł 25kW) + to co spadło za szufladę (min. połowa szuflady jeszcze), ojciec trochę w szoku.. z tego co mówi ze Skarbka min. 3 lub 4 x mniej było, jest też sporo drobnych spieków koksowych, jeszcze stestuję Karlika ale jak będzie to samo to raczej odpuszczam- miałem świadomość przed zakupem że będzie sporo popiołu ale nie aż tyle.... przyczyny pewnie są 2 - niższa kaloryczność niż Skarbek = większę spalanie + to że sam w sobie produkuje dużo popiołu... może na wiosnę ceny się trochę unormują.

20220109_214520.jpg

20220109_215101.jpg

Edytowane przez robertokot25
Opublikowano

Witam wszystkich. Wiele osób wyrażało opinie o ilości popiołu ekogroszku Karlik, a ja mam jednocześnie zapytanie i prośbę o informację czy w popiole macie bardzo dużą ilość innych spalonych typu zlóż osadowych jak się nie mylę wapiennych, kredowych itp. Mam cichą nadzieję, że w następnej spalanej tonie jakość będzie dużo lepsza. Kończąc dodam tylko , że wydajność nie rzuca na kolana, choć to odrębny temat uzależniony od wielu innych czynników. Pozdrawiam

Opublikowano

są takie kawałki, które jak ściśniesz  to wyglądają jak wapno, kreda. Mam karlika z różnych dostaw i cały czas to samo w popiole

Opublikowano
25 minut temu, oliver1984 napisał:

są takie kawałki, które jak ściśniesz  to wyglądają jak wapno, kreda. Mam karlika z różnych dostaw i cały czas to samo w popiole

Mam Pieklorza i to samo, dużo "wapna, kredy",  popiołu też sporo, z lokalnego składu mialem jakiś groszek noname i popiołu mniej, kaloryczność podobna. 

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, oliver1984 napisał:

@robertokot25

ile spaliłeś przez te 2 dni opału?

to jeszcze będą wyliczał ale wygląda to fatalnie...po 16 latach palenia ekogroszkiem to nawet wystraczy rzut oka i wsio wiadomo....oby karlik był lepszy...

Edytowane przez robertokot25
Opublikowano
Dziś sprawdziłem i po 2 dniach (wyczyszczona szuflada) palenia Pieklorzem PGG cała dosyć duża szuflada popiołu (kocioł 25kW) + to co spadło za szufladę (min. połowa szuflady jeszcze), ojciec trochę w szoku.. z tego co mówi ze Skarbka min. 3 lub 4 x mniej było, jest też sporo drobnych spieków koksowych, jeszcze stestuję Karlika ale jak będzie to samo to raczej odpuszczam- miałem świadomość przed zakupem że będzie sporo popiołu ale nie aż tyle.... przyczyny pewnie są 2 - niższa kaloryczność niż Skarbek = większę spalanie + to że sam w sobie produkuje dużo popiołu... może na wiosnę ceny się trochę unormują.
20220109_214520.thumb.jpg.abd4dc8eb9bb1d967b6fb7e260ee4fd3.jpg
20220109_215101.thumb.jpg.54bd1ba314f36555f97c1baa1a76b877.jpg
Wydaje mi sie czy masz tam duzo niedopalonego wegla? Nie za szybko podajesz?
Mowisz o tym oryginalnym Skarbku w zielonych workach po 1500zl?
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, robertokot25 napisał:

Dziś sprawdziłem i po 2 dniach (wyczyszczona szuflada) palenia Pieklorzem PGG cała dosyć duża szuflada popiołu (kocioł 25kW) + to co spadło za szufladę (min. połowa szuflady jeszcze), ojciec trochę w szoku..

Witam.

Kolego myślę że "połowa" w popiele to nie spalony węgiel... Tak jak sugerowano zmień ustawienia w sterowniku. Raczej nie węgiel słaby tylko palacz jest 🙂 ..... w błędzie. Z jakiej ilości węgla ten popiół?

Pozdrawiam. YARO

Edytowane przez YaroXylen
Opublikowano

Towaju nie będzie ... tjaktoj się zepsuł...

Stare dzieje...

Opublikowano

Jest karolinka 

1.040,00zł

Opublikowano

Karolinka, karlik paleta + Bigbag i Greenpal jest

8:05

Karolnika długo wisi. Ciekawe czy brak chętnych czy dużo dostępnego towaru mają.

Opublikowano

O 8:11 już "wisielca" odcięli 🙂

Opublikowano

Witam wszystkich zniecierpliwionych w Nowym Roku!:) Udało mi się dodać do koszyka 2t Karlika, ale w trakcie uzupełniania adresu nie mogę wpisać nazwy miejscowości... Czy ktoś miał podobny problem do mojego? Jakaś rada co zrobić?

pgg2.jpg

Opublikowano (edytowane)

W końcu właściwy  status towarów w sklepie PGG czyli brak wszystkiego

Co to niektórzy tu pisali że zmiany będą ? że więcej towaru ? no był trochę dłużej 😄

Edytowane przez Emilien
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.