Skocz do zawarto艣ci
IGNOROWANY

co wy tam palicie w tej warszawie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

polecam lektur臋 aktywist贸w 馃檪聽heh

https://warszawa.naszemiasto.pl/warszawa-ponosi-porazke-w-wymianie-kopciuchow-aktywisci-i/ar/c1-8455001

nawet nie wiem jak komentowa膰 te propagandowe zrzuty 馃檪聽a tu rodzynek:

"Na terenie samej tylko Warszawy szacuje si臋, 偶e pozosta艂o 15 tys. "kopciuch贸w". Taki jeden kocio艂 emituje nawet 40-60 ton py艂贸w rocznie."

Opublikowano

A co za r贸偶nica czy jeden czy wszystkie tyle emituj膮. To tylko "dziennikarz" 馃檪

Swoj膮 drog膮 mo偶e mo偶na by艂oby co艣 zrobi膰 z faktu, 偶e co艣 emituje wagowo wi臋cej materia艂u ni偶 si臋 w niego wk艂ada 馃槈

Opublikowano

馃檪no ja pr贸bowa艂em podej艣膰 do tematu z innej strony:

czy da si臋 spali膰 samego w臋gla w statystycznym聽domu na poziomie 40ton?

W tym przypadku jest mowa o py艂ach, kt贸re wagowo mo偶emy przyj膮膰 10% to wyjdzie nam 400ton to jest prawie 20 ci臋偶ar贸wek :). Zastanawiam si臋 czy na sk艂adach opa艂u w warszawie znajdziemy tyle opa艂u.

czyli zar贸wno 40 jak i 400 ton jest warto艣ci膮 totalnie oderwan膮 od rzeczywisto艣ci a mimo to bij膮 na alarmy 馃檪聽i opisuj膮 te herezje.

Opublikowano

Ja wyszuka艂em w kilku miejscach raczej co艣 o 10-30 kg py艂u z tony w臋gla. Czyli wysz艂o mi od 500 do 1500 ton w臋gla na kocio艂 rocznie. Tak czy inaczej kilka rz臋d贸w wielko艣ci si臋 "redaktor" machn膮艂.

Opublikowano

Je艣li przyj膮膰 2 tony dziennie, to wyjdzie 83kg/h a to daje 1,4kg/min.

Chyba jest to mo偶liwe, tylko trzeba z 偶on膮/dzie膰mi/dziadkami robi膰 warty przy kotle i sypa膰.

Opublikowano

Chyba trzeba podpali膰 ha艂d臋 na placyku przed domem 偶eby to spali膰.

• Lubi臋 to 1
Opublikowano
W dniu 1.10.2021 o 07:35, Dayan napisa艂:

Je艣li przyj膮膰 2 tony dziennie, to wyjdzie 83kg/h a to daje 1,4kg/min.

Zu偶ycie paliwa podstawowego przy mocy nominalnej聽 1,7 kg/h

tyle spala m贸j piecyk..

ostro pal膮c przez ca艂y rok z dorzutem co godzin臋 to bym teoretycznie przepali膰 m贸g艂 ok 9 ton..

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

艁adowanie
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

U偶ywaj膮c tej strony zgadzasz si臋 na Polityka prywatno艣ci.