MariaSob Opublikowano 21 Września 2021 #1 Opublikowano 21 Września 2021 Witam W lipcu 2021 kupiłam piec Stalmark Eco Vegas sterownik tech st -755 z PID. Proszę o pomoc w ustawieniu sterownika , nie mam zielonego pojęcia od czego zacząć W ustawieniu pomagał mi syn , ale on też nie bardzo sie rozpoznaje. Proszę o infoprmacje jak ustawić sterownik do palenia eko groszkiem. Moje ustawienia: będe pisać co mam na ekranie Pompy równoległe PID Praca CO 60 ZAD 55 CWU 60 ZAD 44 Paliwo eko groszek Obecnie jest dużo spieków , w domu jest za gorąco Ogrzewam dom o powierzchni 140 m kw. Dom jest ocieplony styrpianem 10 i 12 . Jeżeli będą potrzebne fotki z instalacji to wyślę bo ja nie bardzo sie na tym rozpoznaję, Prosiła bym o kontak telefoniczny 602 867 448 Pozdrawiam Maria Cytuj
1mps Opublikowano 21 Września 2021 #2 Opublikowano 21 Września 2021 16 minut temu, MariaSob napisał: Wszystko jest do opanowania, jak na razie widać że rozpalony na fabrycznych nastawach. Fotki też pomogą, no ale przy tej nieznajomości sterownika faktycznie najlepiej kontakt telefoniczny. Cytuj
MariaSob Opublikowano 21 Września 2021 Autor #3 Opublikowano 21 Września 2021 Dziękuję panu 1mps za szybką odpowiedź. Fotki przyślę po godzinie 17 jak córka wróci z pracy Cytuj
MariaSob Opublikowano 21 Września 2021 Autor #4 Opublikowano 21 Września 2021 W nawiązaniu do wcześniejszej rozmowy przesyłam fotki dla Pana 1mps. Cytuj
1mps Opublikowano 21 Września 2021 #5 Opublikowano 21 Września 2021 Powiem że nie jest źle, jest pompa na powrocie to dobrze. Nie widać pompy co na instalację .Brakuje tylko siłownika zaworu. Wyślę swój nr na priv i po 18.30 możemy pogadać. Postaram się wszystko wytłumaczyć, skoro instalator nie zrobił. Cytuj
MariaSob Opublikowano 23 Września 2021 Autor #6 Opublikowano 23 Września 2021 Szanowny Panie 1mps Pragnę Panu podziękować za pomoc , cenne rady i cierpliwość. Dziękuję za Pańską pomoc w ustawieniu kotła Stalmark 14 KW, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi