donbadyl123 Opublikowano 8 Października 2009 #1 Opublikowano 8 Października 2009 Witam. Mój problem polega na tym że nie wiem jaki sterownikj wybrać do sterowania 2 pompami: jedna do rozdzielni podłogówki a druga do rozdzielni grzejników może taniej będzie użyć 2 prostych sterowników, chodzi mi o jak najtańsze rozwiązanie. Dzięki Cytuj
yozik Opublikowano 8 Października 2009 #2 Opublikowano 8 Października 2009 Najprościej to podłączyć obie pompy do jednego sterownika. Chyba że chcesz mieć bardziej zaawansowane sterowanie to dokładnie opisz o co Ci chodzi to coś wymyślimy. Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 9 Października 2009 #3 Opublikowano 9 Października 2009 Ponieważ masz dwa różne obwody to dobrze zamontować sterownik z dwoma niezależnymi układami sterującymi. Cytuj
Grochu Opublikowano 9 Października 2009 #4 Opublikowano 9 Października 2009 Podłącze się pod temat, a mianowicie jaki polecacie sterownik sterujący pompami C.O i C.W.U, oraz dmuchawą i zaworem 4D, proszę o odpowiedź, bo szukam ale trudno coś znaleźć... Cytuj
donbadyl123 Opublikowano 9 Października 2009 Autor #6 Opublikowano 9 Października 2009 Jak najbardziej chcę podłączyć wszystko do jednego sterownika tyle że trudno znaleść wmiarę tani sterownik sterujący dwiema pompkami co nadmuchem i jeszcze pompką cwu. Taniej by chyba było zastosować dwa proste sterowniki jeden do nadmuchu i do pompek co(kaloryfery) i cwu adrugi najprostszy do pompki na podłogówkę. Co wy na to? Cytuj
lucjans1 Opublikowano 9 Października 2009 #7 Opublikowano 9 Października 2009 witam Ja szukałem sterownika, termostatu , na dwie pompy i jaden czujnik teperatury i nie znalazłem , albo dwa na pompe CO po 50 zł .szt -to 100zł. albo takie coś -http://www.auraton.pl/index.php/pl/produkt/379/ --130zł i jest to za tą kasę OK. i jest to jeszcze rozwojowe.. http://www.auraton.pl/media/produkty/Auraton1111_PL.pdf lucjans.. Cytuj
yozik Opublikowano 9 Października 2009 #8 Opublikowano 9 Października 2009 Tak jak pisał LucjanS AURATON1111 . Tylko trzeba dokupić dodatkowo dwie sondy bo w zestawie jest tylko jedna. Cytuj
SanitSystem Opublikowano 9 Października 2009 #9 Opublikowano 9 Października 2009 Jak najbardziej chcę podłączyć wszystko do jednego sterownika tyle że trudno znaleść wmiarę tani sterownik sterujący dwiema pompkami co nadmuchem i jeszcze pompką cwu. Taniej by chyba było zastosować dwa proste sterowniki jeden do nadmuchu i do pompek co(kaloryfery) i cwu adrugi najprostszy do pompki na podłogówkę. Co wy na to? To może luksus 4 estymy. Cytuj
lucjans1 Opublikowano 9 Października 2009 #10 Opublikowano 9 Października 2009 zakladam że jedną a dwie to full wypas..to wtedy można kombinować.. lucjnas Cytuj
lucjans1 Opublikowano 9 Października 2009 #11 Opublikowano 9 Października 2009 SanitSystem ale jaka cena??? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi