Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, trochę zgłupiałem, bo nie wiem co do czego i jak! :)

Czytam na stronie https://sterownikitech.pl/img/products_files/ST-5060-RS.pdf

i nie wiem o co chodzi... na stronie 5 jest info: Moduł Ethernet ST-505 jest przystosowany do współpracy zarówno ze starszymi sterownikami głównymi jak i nowszymi i teraz oznacza to, że muszę kupić ST-505 i ST-5060 aby mieć WiFi???

W dokumentacji WiFi w danych technicznych jest opis: Transmisja IEEE 802.3 10 Mb/s - przecież to jest standard Ethernet kablowy i nie ma nic wspólnego z 802.11, który oznacza WiFi...

Może zapytam się po prostu Was.

Co kupić, aby do APC 3 podłączyć i monitorować, archiwizować pracę kotła Defro Bio Eko Slim z wspomnianym sterownikiem APC 3?

Opublikowano

@gilal powinien wiedzieć

Opublikowano (edytowane)

:)

W APC3 powinien być wbudowany moduł internetowy. Więc tam podpinamy przewód z routera lub przewód z wzmacniacza internetowego wifi :)

Edytowane przez gilal
Opublikowano

Nie każdy APC ma wbudowany moduł, a instrukcja wygląda identycznie jak 505, widać nawet modeli sterownika nie chciało się im zmieniać.

odpowiadając na pytanie: nie potrzebujesz 505 do 5060, wystarczy sam moduł wifi, łączysz przewodem RS do listwy sterownika i rejestrujesz, tyle

Opublikowano (edytowane)

Sterownik APC3 powinien mieć, a kocioł eko slim ma ster APC K slim. To ten nie ma. Już BIO SLIM ma ster APC3 i wbudowany moduł.

Najlepiej niech sprawdzi autor tematu dokładnie jaki sterownik ma i czy ma wejście pod net

Edytowane przez gilal
Opublikowano

Hej, dzięki za odp zatem pewnie jest tak jak piszę @gilal - rozkręciłem piec i zrobiłem fotki. Dodatkowo włączyłem moduł ethernet, ale w wersji pokazuje 0.0.0 - to tak jakby go nie było.

Załączam fotki.

Reasumując - mam dokupić jedynie 5060 do tego pieca i połączyć po rs jak pisze @Snurq??

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Opublikowano (edytowane)

Masz na końcu "slim" czyli trochę wersję uboższą sterownika. Modułu nie ma.

Teraz, ja bym wybrał moduł internetowy wifi 5060 (oczywiście z logo DEFRO bo bez tego może być błąd logowania) jeżeli masz w tym miejscu sygnał. Najprościej i bezproblemowo. Podpinasz po RS, standardowa konfiguracja (bardzo prosta dla modułu i stronki, fajnie opisane w instrukcji).

Jak by co to sygnał wifi nie musi być na 5 kresek :)

Pozdrawiam i powodzenia :)

Edytowane przez gilal
Dodatek :)
Opublikowano

Dziękuję za wyjaśnienia. Tak zrobię. Router z WiFi mam tuż za ścianą, to może będzie dobrze :)

Pozdrawiam i Wesołych Ciepłych :) Świąt!

Opublikowano

Będzie ok

Również Życzę Wesołych i Zdrowych Świąt :)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!

Odgrzeję kotleta zeszłorocznego. Zamówiłem moduł 5060, wszystko działa super. Mam takie pytania do tego sprzętu:

Czy można wygasić światło w tym module? - świeci się non stop wyświetlacz.

Zauważyłem, że wchodząc na IP adres tego modułu pyta o login hasło:

Czy ktoś zna dane do zalogowania?

Opublikowano

hasła tam nie ma :P 
A i nic ciekawego też tam nie ma... =) a mogli wstawić panel producenta (jak by neta brakło to byłby lokalny podgląd)

login: user
pass: (nic nie wpisujesz)

https://www.techsterowniki.pl/!uploads/products/ST-5060-RS.pdf
Strona 11

• Lubię to 1
Opublikowano
5 godzin temu, sq5ltl napisał:

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!

Odgrzeję kotleta zeszłorocznego. Zamówiłem moduł 5060, wszystko działa super. Mam takie pytania do tego sprzętu:

Czy można wygasić światło w tym module? - świeci się non stop wyświetlacz.

Zauważyłem, że wchodząc na IP adres tego modułu pyta o login hasło:

Czy ktoś zna dane do zalogowania?

Ustawienie ekranu -> Wygaszenie ekranu

• Lubię to 1