bertus70 Opublikowano 30 Grudnia 2019 #1 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Witam.Zainstalowałem nowy kocioł jednofunkcyjne Termet Ecodens do c.o. i podgrzewanie c.w.u. Wszystko bylo w porządku do czasu kiedy nie miałem podłączonej wanny do instalacji. Kiedy zainstalowałem wannę to zaczął sie problem z ciepłą wodą.Po odkręceniu baterii w wannie zanika ciepła woda w umywalce a do wanny leci ciepława woda. Ndmienie ,że cyrkulacja wykonana.Jak może byc przyczyna odciecia ciepłej wody od umywalki? Cytuj
Uzytkownik2 Opublikowano 30 Grudnia 2019 #2 Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) Zbyt małe średnice rur Edytowane 30 Grudnia 2019 przez Grundfos Cytuj
bertus70 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor #3 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Trochę mnie to dziwi ale do tej pory był kocioł c.o na drewno i wszystko działało bez problemu. Cytuj
Uzytkownik2 Opublikowano 30 Grudnia 2019 #4 Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) Domniemam że jak był kocioł na drewno to nie było jeszcze wanny dlatego działało)Dla mnie to typowy objaw zaniżonych średnic rur,brakuje dla równoległego korzystania z dwóch punktów poboru Edytowane 30 Grudnia 2019 przez Grundfos Cytuj
sambor Opublikowano 30 Grudnia 2019 #5 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Jaki jest obecnie bojler i do jakiej temp grzejesz w nim wodę Cytuj
bertus70 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor #6 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Bzdury gościu piszesz nie znając takiego problemu.Do tej pory było i jest nadal 7 pkt poboru .Prawdopodobnie może być coś z cyrkulacją. Cytuj
bertus70 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor #7 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Bojler 140 l a wodę podgrzewam do 65 stopni, Wanna znajduje się na piętrze. Cytuj
kiminero Opublikowano 30 Grudnia 2019 #8 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Może zawiesił się zawór zwrotny w cyrkulacji. Wyłącz pompę cyrkulacji i zamknij zawory. Wtedy wyeliminujesz, że chłodniejsza woda podbierana jest przeciwprądowo rurą cyrkulacji. Cytuj
Popcorn1 Opublikowano 30 Grudnia 2019 #9 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Co tak agresywnie kolego? Z takim podejściem do tematu to nie licz na pomoc. Nikt tu nie ma szklanej kuli żeby wiedzieć co tam masz u siebie w instalacji. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj
bertus70 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor #10 Opublikowano 30 Grudnia 2019 39 minut temu, Popcorn1 napisał: Co tak agresywnie kolego? Z takim podejściem do tematu to nie licz na pomoc. Nikt tu nie ma szklanej kuli żeby wiedzieć co tam masz u siebie w instalacji. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Ja nie jestem agresywny ,tylko gość jak napisał bzdurę to mnie zdenerwowało.Przepraszam jeśli ktoś poczuł się urażony. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi