Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż przyłącza wody ogrodowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem właścicielem domu jednorodzinnego kupionego na rynku wtórnym. Z mozołem wychodzę na prostą z wszystkimi kwiatkami, przyszedł czas na wpięcie wody ogrodowej w instalację i montaż kranu zewnętrznego. I teraz pytanie - facet od którego kupiłem dom nie ma pojęcia co w zasadzie zrobił hydraulik robiący instalację - zostawił coś takiego jak na zdjęciach - podejrzewam że rurka wychodząca z posadzki jest połączona rurą poziomą zatopioną w podłodze z identyczną rurką wychodząca przy ścianie koło bramy garażowej. Rurka czeka na wpięcie do instalacji wody - rurki z prawej strony - dobrze rozumuję??? Czerwona linia to moja 😊IMG_20260826_205205.thumb.jpg.a6729abb46b0d472d4b2607ec5bf247e.jpg

Opublikowano

A masz własne szambo czy jesteś podłączony do sieci kanalizacyjnej?

Opublikowano

dokładnie, a jak nie masz szamba to zamontować od razu licznik wody ogrodowej i załatwić papiery w MPWiK

Opublikowano
  • Autor
W dniu 27.08.2026 o 14:00, dawido napisał(a):

A masz własne szambo czy jesteś podłączony do sieci kanalizacyjnej?

Witam, sorry za tak późną odpowiedź ale bylem na wyjeździe służbowym i za bardzo nie zaglądałem na forum..Jestem podłączony do sieci 

Opublikowano
7 minut temu, BufalloBill1 napisał(a):

Jestem podłączony do sieci 

No to już masz odpowiedzi. 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 8.09.2026 o 16:54, Gonzo19 napisał(a):

No to już masz odpowiedzi. 

Dobrze, ale czy ja na odcinku gdzie narysowałem czerwoną linię wepnę wodomierz??? Lepiej byłoby się wpiąć w niebieską rurkę ale z tego co kojarzę to wszystko co przed wodomierzem należy do wodociągów i nie wolno mi tykać 🙂

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu

Opublikowano

Tak, na odcinku gdzie masz czerwoną linię wpinasz wodomierz. To czy ta czerwona linia bedzie szła dodatkowo przez salon i strych to już zależy od Twojej twórczości. Mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi. I zakładam że ta cienka rura jest faktycznie od wody ogrodowej.