macsss Opublikowano 18 Listopada 2019 #51 Opublikowano 18 Listopada 2019 Panowie co to w1 i te symbole gdzie to znalesc? Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Szczypiorr Opublikowano 18 Listopada 2019 #52 Opublikowano 18 Listopada 2019 (edytowane) Poczytaj instrukcje. Edytowane 28 Listopada 2019 przez Ryszard Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu Cytuj
macsss Opublikowano 18 Listopada 2019 #53 Opublikowano 18 Listopada 2019 Fajna odpowiedź podoba mi się rozumiem instrukcje cw400 ale teraz...... Instrukcja obsługi czy instrukcja montażu dla instalatora? Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Szczypiorr Opublikowano 18 Listopada 2019 #54 Opublikowano 18 Listopada 2019 Skoro menu serwisowe to jak myślisz?Jak widzisz każdy doradza jak ustawić itd ale chociaż trzeba się wyśilic, wziąć instrukcje do ręki i przeczytać, żeby wiedzieć co do czego. 1 Cytuj
macsss Opublikowano 18 Listopada 2019 #55 Opublikowano 18 Listopada 2019 Ok dzięki za podpowiedź postaram się wysilic i poszukać gdzieś jeszcze pomocy w ogarnieciu sterowania piecem PS nie każdy zna się na piecu, sterowaniu ustawianiu itpPozdrawiam i dziękuję za pomocWysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Szczypiorr Opublikowano 18 Listopada 2019 #56 Opublikowano 18 Listopada 2019 Nie każdy, dlatego jest to forum no ale na czytaniu już powinien każdy. Nie trzeba się znać, żeby przeczytać. Jak nie wzywaj serwis, od tego jest Cytuj
macsss Opublikowano 18 Listopada 2019 #57 Opublikowano 18 Listopada 2019 Taaaaa serwis wg serwisanta miałem cw400 na piecu do dnia dzisiejszego piec uruchomił się prawie 37tysiecy razy a pracuje niecały rok (11miesoecy) dziennie odpalał się ponad 140razy. Na początku mieliśmy piekarnik 26stopni w domu i dzięki forum zmieniłem położenie tego cuda i teraz startuje około 70 razy na dobę z czego już jestem zadowolony ale chce skumac co i jak ale to jednak jak piszesz wezwe serwis niech ustawi jak było będę miał lepiejWysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Szczypiorr Opublikowano 18 Listopada 2019 #58 Opublikowano 18 Listopada 2019 Nikomu tu łaski nie robisz, masz zamiar pisać z ironia to radz sobie sam jak taki wygadany jesteś a instrukcji tyle czasu nie przeczytałeś. Cytuj
macsss Opublikowano 19 Listopada 2019 #59 Opublikowano 19 Listopada 2019 kolego szypior ja nikomu łaski nie robie pytając się o te punkty itp, na forum muratora (jak jest źle że podaje inne forum to przepraszam ale to przykład) jest wklejone foto z punktem 1.w1 szukam tego punktu u siebie w instrukcji NIEMA, jestem na stronie junkersa sciągam instrukcje ( ta jest ciut inna bo różnica jest w numerach w mnie jest 6 720 812 361-13,30 a na str junkersa 6 720 812 361-13,20 ) tutaj też tych punktów NIEMA nawet pisząc kropa w krope to co jest tam na zdjęciu. To teraz kolega szypior niech sie pochwali jaki Ty masz numer skoro to u Ciebie jest a u mnie niema nawet w 2 różnych instrukcjach Cytuj
macsss Opublikowano 19 Listopada 2019 #61 Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) dokladnie takiego czegoś w instrukcji cw400 u mnie nie uświadczyłem i takie coś jest na tym sterowniku cw400?? Edytowane 19 Listopada 2019 przez macsss Cytuj
sambor Opublikowano 19 Listopada 2019 #62 Opublikowano 19 Listopada 2019 To z instrukcji kotła a nie sterownika! Cytuj
Szczypiorr Opublikowano 19 Listopada 2019 #63 Opublikowano 19 Listopada 2019 W dniu 19.11.2019 o 07:43, macsss napisał(a): kolego szypior ja nikomu łaski nie robie pytając się o te punkty itp, na forum muratora (jak jest źle że podaje inne forum to przepraszam ale to przykład) jest wklejone foto z punktem 1.w1 szukam tego punktu u siebie w instrukcji NIEMA, jestem na stronie junkersa sciągam instrukcje ( ta jest ciut inna bo różnica jest w numerach w mnie jest 6 720 812 361-13,30 a na str junkersa 6 720 812 361-13,20 ) tutaj też tych punktów NIEMA nawet pisząc kropa w krope to co jest tam na zdjęciu. To teraz kolega szypior niech sie pochwali jaki Ty masz numer skoro to u Ciebie jest a u mnie niema nawet w 2 różnych instrukcjach A mówiłem przeczytaj instrukcje serwisowa, nie muszę się chwalić bo cudownej instrukcji nie mam tylko taka jak Sambor wrzucił ale tobie już nie chciało się zajrzeć do dwóch Cytuj
macsss Opublikowano 19 Listopada 2019 #64 Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) kolego szczypior skoro jesteś aż tak *** to znajdz mi proszę tutaj te punkty link bezpośredni do instrukcja montażu i konserwacji mojego kotła a ten to link bezpośredni do mojego kotła ale Instrukcja obsługi i nie gadaj że nie zaglądałem Edytowane 28 Listopada 2019 przez Ryszard Proszę nie używać wulgaryzmów Cytuj
macsss Opublikowano 19 Listopada 2019 #65 Opublikowano 19 Listopada 2019 A wracając do tematu 5m3 gazu na 24h to dużo? Domek ocieplony podlogowka 100m2 pow mieszkalnejWysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Szczypiorr Opublikowano 19 Listopada 2019 #66 Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) W dniu 19.11.2019 o 09:47, macsss napisał(a): kolego szczypior skoro jesteś aż tak *** to znajdz mi proszę tutaj te punkty link bezpośredni do instrukcja montażu i konserwacji mojego kotła a ten to link bezpośredni do mojego kotła ale Instrukcja obsługi i nie gadaj że nie zaglądałem Rozwiń Czyli nie tylko masz problem czytaniem instrukcji ale też tematów na forum lub/i z czytaniem ogólnym bo nie wiesz jaki masz kocioł. Podpowiem ci ostatni raz bo jestem *** i kończę tą bezsensowną konwersację z tobą a ty się dalej bujaj z kotłem. TYTUŁ TEMATU : Junkers Cerapur Smart 24-5c Edytowane 28 Listopada 2019 przez Ryszard Proszę nie używać wulgaryzmów Cytuj
macsss Opublikowano 19 Listopada 2019 #67 Opublikowano 19 Listopada 2019 no widzisz dlatego jak wyżej czytaj post 57 serwis..... miły pan serwisant mówił ze bosch i junkers to jest to samo i niczym sie nie różni ale spoko nie było tematu Cytuj
Krokodyl2215 Opublikowano 19 Listopada 2019 Autor #68 Opublikowano 19 Listopada 2019 Witam Ustawiłem strefy czasowe według 1 poziomu temperatury czyli przez całą dobę 1 temperatura ale nie wiem czy to dobrze zrobiłem. Może podpowiecie. Od 0:00 ustawiłem 16 stopni Od 6:00 ustawiłem 16 stopni Dobrze czy źle? A Jeszce chciałem zapytać o próg obniżenia mam ustawiony na 16 stopni może być czy coś zmienić? Pozdrawiam Cytuj
Szczypiorr Opublikowano 19 Listopada 2019 #69 Opublikowano 19 Listopada 2019 Ja jeżeli chce stała temp to na sterowniku naciskam manual i ustawiam temp jaka chce. Pogodowka też wtedy działa i temperatura jest utrzymywana automatycznie, stała Cytuj
Krokodyl2215 Opublikowano 19 Listopada 2019 Autor #70 Opublikowano 19 Listopada 2019 No wiem.o co chodzi ale tak jak napisałem to może być czy lepiej zmienić na manual. Cytuj
Szczypiorr Opublikowano 19 Listopada 2019 #71 Opublikowano 19 Listopada 2019 Bez różnicy, tryb automatyczny może być na dwie temp i wtedy ustawia się od której godziny grzanie a do której obniżenie, drugi tryb to ustawienie więcej niż dwie temperatury na dobę a manual to stała temp przez 24h. W każdym trybie, działa pogodowka i utrzymywanie zadanej temperatury. Sprawdzone Cytuj
Krokodyl2215 Opublikowano 19 Listopada 2019 Autor #72 Opublikowano 19 Listopada 2019 Czyli jutro zmieniam na manual. Dzięki Cytuj
TIMON120777 Opublikowano 19 Listopada 2019 #73 Opublikowano 19 Listopada 2019 nie zmieniaj na manual- zostaw w automacie- po to on jest - przy manualu działa w oparciu o strefy czasowe i będzie utrzymywał stałą temperaturę do zmiany - zwykle max 48h chyba że zablokujesz tryb manualny. ten sam efekt masz ustawiając 1 poziom temperatury całą dobę. wystarczy ze zadasz ją od 00:00 i wyrysuje kreske na grafice godzinowej stałej temperatury przez całą dobe lub cały tydzień zależnie od tego jaki program wybrałeś jak rozumiem chcesz trzymać na razie 16stC- może więc aby nie taktował obniż górną granicę w krzywej grzania. wtedy będzie pracował z niższą temperatura zadaną i rzadziej się wyłączał macsss wystarczyło napisać że masz Bosha a nie Junkersa i całej dyskusji by nie było. myślę że musisz kombinowac z krzywą grzania jak ciągle się wyłacza i masz zbyt ciepło ale to można pociągnąć w twoim temacie 1 Cytuj
Szczypiorr Opublikowano 19 Listopada 2019 #74 Opublikowano 19 Listopada 2019 Timon ja używam tak, że mam manual i temp ustawiona 22'. Nie jest ona przez 48h chyba że przytrzymasz przycisk manual , jest na stałe. Dlaczego sądzisz inaczej? Czy w instrukcji jest napisane inaczej? Co rozumiesz mówiąc że w trybie manual oparty o strefy czasowe? Ja sprawdziłem każdy tryb i utrzymuje taka sama temp na każdym z nich. A ty? Cytuj
TIMON120777 Opublikowano 20 Listopada 2019 #75 Opublikowano 20 Listopada 2019 może nieprecyzyjnie się wyraziłem. Jak włączysz Manual nie na stałe to CW400 będzie utrzymywało temperaturę z tego trybu na okres czasowy jaki ustawisz dla trybu Manualnego. Jak przytrzymasz będzie trzymać stała temperaturę przez cały czas- ale tylko wtedy. pogodówka będzie działać niezależnie czy w auto czy w manualnym trybie. wolę i sugeruje używac trybu automatycznego a manualny zostawić na sytuacje nietypowe ale jak komu wygodniej to sam wybierze. Mam nadzieję że teraz wszystko napisałem w sposób zrozumiały bez skrótów myślowych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi