Kotylion Opublikowano 2 Października 2019 #1 Opublikowano 2 Października 2019 Witam.....Mam problem....po spuszczeniu wody z instalacji Co i ponownym napełnieniu-zaznaczam, że bardzo powolnym przestał mi działać wymiennik ciepła!!!!!! Nie grzeje wody!!!!!! Wymiennik jest podłaczony od góry do instalacji CO i tamtędy jest dopływ gorącej wody.....Z dołu wymiennika jest powrót do pieca......Rurka która idzie z gorącą wodą do wymiennika jest gorąca aż do wlotu do wymiennika-a rurka z dołu wychodząca do pieca czyli powrót jest zimna........Odpowietrzałem na wszystkie możliwe sposoby i nic........woda zimna w wymienniku...... Gdzie tkwi problem??????????? Odcinałem również wyprowadzenie na kaloryfery i uruchamiałem pompkę i Nic.......
sambor Opublikowano 2 Października 2019 #2 Opublikowano 2 Października 2019 A grzejniki grzeją? Może pompa się zapowietrzyła? Może gdzieś jakiś syfon powstał?
gmaj22 Opublikowano 2 Października 2019 #3 Opublikowano 2 Października 2019 Spuszczałeś z instalacji, czy z kotła, czyli po stronie kotłowej czy instalacyjnej?
Kotylion Opublikowano 3 Października 2019 Autor #4 Opublikowano 3 Października 2019 Tak grzejniki grzeją.....pompa działa bez zarzutu.......Spuszczałem z całej instalacji bo miałem wymianę pieca...... Dzisiaj zauważyłem, że jak odcinam wyjście na kaloryfery i obieg idzie tylko na piec i wymiennik to zaczyna grzać.....wystarczy, że przełącze na cała instalacje gorąca woda nadal dochodzi do bojlera ale odpływ dolny robi się zimny.... Dlaczego traci się cyrkulacja gorącej wody przez wymiennik-jak przełącze na całą instalacje........pompka smiga cały czas!!!!!!!
sambor Opublikowano 3 Października 2019 #5 Opublikowano 3 Października 2019 Bojler jest zapowietrzony - daj popracować tylko na bojler przez kilka godzin to może się odpowietrzy, Daj jakieś foto podłączenia bojlera
Kotylion Opublikowano 4 Października 2019 Autor #6 Opublikowano 4 Października 2019 Bardzo dziękuję za podpowiedzi............i fachowe porady......... Może jest jeszcze jakiś sposób aby ten bojler odpowietrzyć inaczej........
sambor Opublikowano 5 Października 2019 #7 Opublikowano 5 Października 2019 Daj zdjęcie tego bojlera , może na śrubunkach da radę coś popuścić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.