Marcin14181 Opublikowano 5 Listopada 2018 #1 Opublikowano 5 Listopada 2018 Witam serdecznie wszystkich tu zaglądających. Jestem właśnie w trakcie remontu całego mieszkania w bloku (brak ocieplenia, piwnica pod kuchnią, 55 m2) Niestety nie ma możliwości podłączenia gazu co za tym idzie potrzebne jest jakieś alternatywne ogrzewanie. Czy ktoś z Was był może w podobnej sytuacji i poradził sobie z tym problemem? Głównie chodzi o wygodę użytkownika przez co zastanawiam się nad kotłem na pellet o jakiejśmałej mocy
gilal Opublikowano 5 Listopada 2018 #2 Opublikowano 5 Listopada 2018 Witaj Jak nie ma gazu to może pomyśl o ogrzewaniu elektrycznym. Jest już trochę tego. Tylko wpisałem w goog i wyskoczyły mu już różne przykłady Pozdrawiam
Kriss12 Opublikowano 5 Listopada 2018 #3 Opublikowano 5 Listopada 2018 Jak było wcześniej ogrzewane mieszkanie ?
eliks Opublikowano 5 Listopada 2018 #4 Opublikowano 5 Listopada 2018 @Marcin14181 kazdy kocioł pelletowy będzie tu za wielki. Jeśli celujesz w pellet, to uwzglednij piecyki peletowe, np. taki http://sanitsystem.pl/id,2088/prod,piec-na-pellet-edilkamin-idropoint-9-kw-+-montaz
Marcin14181 Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor #5 Opublikowano 6 Listopada 2018 21 godzin temu, Kriss12 napisał: Jak było wcześniej ogrzewane mieszkanie ? Są w nim 3 piece kaflowe, po jednym w pokojach i jeden w kuchni który złożył również do ogrzewania łazienki i c.w.u.
Marcin14181 Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor #6 Opublikowano 6 Listopada 2018 W dniu 5.11.2018 o 12:25, gilal napisał: Witaj Jak nie ma gazu to może pomyśl o ogrzewaniu elektrycznym. Jest już trochę tego. Tylko wpisałem w goog i wyskoczyły mu już różne przykłady Pozdrawiam Witam Chodzi o to, że chcemy mieć w mieszkaniu ogrzewanie podłogowe (Cała podłoga jest i tak do zrobienia na nowo)
Marcin14181 Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor #7 Opublikowano 6 Listopada 2018 20 godzin temu, eliks napisał: @Marcin14181 kazdy kocioł pelletowy będzie tu za wielki. Jeśli celujesz w pellet, to uwzglednij piecyki peletowe, np. taki http://sanitsystem.pl/id,2088/prod,piec-na-pellet-edilkamin-idropoint-9-kw-+-montaz Ciekawa rzecz, ale mając piwnicę pod kuchnią nie chcemy sobie zagracać dodatkowo pomieszczeń w mieszkaniu
gilal Opublikowano 6 Listopada 2018 #8 Opublikowano 6 Listopada 2018 2 godziny temu, Marcin14181 napisał: Są też maty elektryczne pod panale, naprzyklad :) Serio, jest tego sporo i rozwiązań fajnych Ja na taki metraż (jak nie ma gazu) nie pchał bym się w paliwa stałe. Jak zwykle wybór należy do Ciebie :) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.