Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak Prawidłowo Wykonać Kotłownię?

pitersson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Klamka zapadła zakupiłem piec Biawar Pellux 200. Teraz stoję przed trudnym zadaniem montażu kotłowni. Chciałem poprosić szanownych forumowiczów o porady co do prawidłowej konfiguracji kotłowni.

Dom ma 180 m kw powierzchni użytkowej z poddaszem użytkowym, garaż w bryle budynku, Ściana z pustaka 24 + styropian grafitowy 150, dach dwuspadowy ocieplony wełną mineralną 30 cm + folia paroizolacyjna. Parter cały w podłogówce, na poddaszu w sypialniach grzejniki a łazienka i garderoba - podłogówka, rozdzielacze Prandelli. Zbiornik na ciepłą wodę planuję o pojemności około 250l.

Czy kotłownie budować zgodnie z instrukcją kotła, czy sugerujecie jakieś lepsze modyfikacje? Jaki zasobnik polecacie?

Jestem laikiem w tym temacie więc wasze rady będą niezmiernie cenne.

Pozrawiam

Opublikowano

Ten schemat widziałem na stronie biawara ale pytanie czy ten kocioł pracuje efektywnie w takiej konfiguracji?? Na schemacie jest piec compat 12 touch a ja mam pellux 200 touch.

Każda sugestia mile widziana.

No i mam jeszcze dodatkowe pytanie jaki zbiornik c.w.u. wybrać ( marka i pojemność). W domu od 3 do 5 użytkowników.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.