Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Witkowski Carbon 5 16Kw Platinium Plum Ecomax920P1

rymar71

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niestety więcej nie pomogę musi być coś nie tak napisz post na ogólnym kotły z podajnikiem nie tu wrzuć zdjęcia instalacji i chłopaki co montują instalacje wypowiedzą się na ten temat .

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

nie ma za co , jak problem rozwiazesz daj znać co było nie tak .

Opublikowano

Jeszcze raz pytam, czy uszczelniłeś retortę. Bo jeśli nie, to nadmuch nie idzie przez paliwo tylko bokiem. Możesz mu zadać 20 kW i nie dogrzeje. Kotły Witkowskiego przychodzą nieuszczelnione !!!!

Opublikowano

ja mam palnik ekoenergi i go nie uszczelniam pali poprawnie .z załaczonych fotografi trudno rozeznać sie jak jest zrobiona instalacja . czy faktycznie paliwo sie spaliło  czy palnik wyrzucił- bo gdzie poszło ciepło.

Opublikowano

antek55 - super, że masz palnik, wszyscy jesteśmy z tego szczęśliwi, że masz najlepszy palnik na świecie i nikt takiego nie ma. Ale mariusz30 ma ten sam kocioł co ja i miałem ten sam problem. Po konsultacji z Tomkiem Witkowskim i jego instrukcji, uszczelniłem retortę (20 min pracy) i kocioł pracuje do tej pory wzorcowo.

Opublikowano

skoro T Witkowski  tak mówi i daje to efekty to należy zrobic, wygląda na to ze  Mariuszowi wyrzucało niespalony groszxek

Opublikowano

też mam palnik ekoenergia i był nieszczelny ale w moim przypadku serwis uszczelniał bo mam zapalarkę na gwarancji , uszczelnienie dużo dało

Opublikowano

Teraz mam dyżur, jak wrócę do domu wrzucę fotki i instrukcję. To przydatna rzecz, bo taki problem lubi powracać.

Opublikowano

zerknę z chęcią jak samemu to zrobić .

Opublikowano
3 godziny temu, mariusz30 napisał:

a druga sprawa co mnie ciekawi to fakt ze w piecu piekło a na róże wylotowej z pieca woda jest zaledwie ciepła

To masz może powietrze w kotle ?

Opublikowano

Właśnie przed chwilką rozmawiałem z instalatorem który montował mi piec i on daje sobie rękę uciąć że układ jest ok a co jest z kotłem. Polecił mi jeszcze odciąć dopływ do 1 mieszacza i sprawdzić czy temperatura wzrośnie

Opublikowano

tak dla ciekawostki borykalem się problemem niskiego powrotu pomimo wysokiej temp kotła , myślałem że to zawór 4 D dławi lecz nie , reszta sprawdzonych elementów instalacji wydawała się być ok , ustawiłem w trybie pracy pompy CO i CW tryb pracy z ON na pompę przewałową i ruszyło teraz powrót oscyluje w granicach 43 -57C .http://

beb2adb6908a8d26212e3cccafe4b922.jpgeff881af8e4ba5831b30cb7b123b3df3.jpghttp://cloud.tapatalk.com/s/5bd7518428ba2/452338550_HD.mp4

Opublikowano

Czy ustawiając pompe przewałową jako priorytet nie masz problemu z temperaturami zasilania ?

Opublikowano

o dziwo nie , jak wyłączyłem wogole na Of wywalił błąd i styk STB, przegrzał kocioł, teraz widzę że szybciej powstaje przy oproznieniu CW .

Opublikowano

przecież pompa CO pracuje cały czas?

Opublikowano
34 minuty temu, fotopasjajelcz napisał:

o dziwo nie , jak wyłączyłem wogole na Of wywalił błąd i styk STB, przegrzał kocioł, teraz widzę że szybciej powstaje przy oproznieniu CW .

to jest logiczne.

Opublikowano
34 minuty temu, antek55 napisał:

przecież pompa CO pracuje cały czas?

musze sprostowac na schemacie instalacji jest to pompa mieszacza , pompa CO lub przewałowa to pompa w obiegu kotła.

fotopasjajelcz jaki masz zawór 4dr 1" czy wiekszy

Opublikowano

Witam :)

Zakupiłem palnik Ekoenergia 15-25KW. I mam pytanie W którym miejscu powinien być zamontowany czujnik temperatury podajnika? I Jakiś sposób jego montażu ?

Bo nie mogę nigdzie znaleźć.

Jak to wygląda w Waszych kotłach.

Jakieś foto czy cuś....

Opublikowano
Opublikowano

proszę.9589fe257224cb98020f0351d245f3f9.jpgcc8890896cb4e53a431f82baebfbcb0c.jpg9c987e5d62e381e8dbe74b891de86ea1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.