Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o aplikacji mobilnej dla SKZP autorstwa @wojszym2244.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Sterownik Kotla Skzp-02 - Aplikacja Mobilna, Konwertery

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie wystarczyłoby dać możliwość edycji adresu/portu serwera w oknie logowania. Trzymam kciuki żeby @carlo znalazł na to chwilę. 🙂

• Odpowiedzi 3.2 tys.
  • Wyświetleń 798.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• W ramach promocji na MyDevil.net przedłużyłem hosting o 3 lata ze zgromadzonych składek.

• @astromax Nie rozumiem czego się czepiasz, jak kupisz moduł internetowy od Timela to będziesz mógł sprawdzać stan i nanosić poprawki do woli . Takie są prawa rynku, w końcu Timel to, jak sąd

• Dodałem nowy serwer na testy. Strona: wojszym2244.smallhost.pl serwer: 128.204.218.180 port: 8800

Opublikowane grafiki

Opublikowano

13:44 podło u mnie czy u wszystkich ?

Opublikowano

Chyba padło 13.44

Opublikowano

u mnie padło - niestety muszę iść do kotłowni 🙂

Opublikowano

Mam tak samo. Kurs do kotłowni [emoji3]

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Koledzy kiedy ożyje apka ???

Opublikowano

Oby jak najszybciej 

Opublikowano

U mnie te z padło.

Czy to koniec?

Opublikowano

Nie to nie koniec - na pewno. Bywały już takie sytuacje wcześniej. Kolega Wojszym robi to wszystko w "wolontariacie" czy jak to nazwać - sam nie wiem. Poza tym mamy Niedzielę a więc dzień wolny i być może nie miał czasu na naprawę - ma też na pewno swoje sprawy. A co się działo z serwerem ostatnio to chyba każdy wie.

Ja się przełączyłem na nowy serwer bo w domu się zrobiło zimno (rano przestawiłem się tylko na grzanie CWU) a nie chciało mi się wszystkiego klepać z palca w kotłowni. Wgrałem tylko kopię zapisanych ustawień no i zmieniłem IP serwera w sterowniku. I wszystko działa.

Edytowane przez renekm

Opublikowano

Ruszyło od północy. 😄😄

Opublikowano

Niestety nowy serwer zatrzymał się około 01:34 ...

Opublikowano

dziś 15 : 38 stop. A gdyby taki serwer każdy mial własny ? 🤔

Opublikowano

Ja mogę mieć tylko ktoś musiałby udostępnić / sprzedać skrypty. 

Opublikowano

Właśnie ponownie przepiąłem się na nowy serwer bo ruszył. Mimo, że jest tylko 14 użytkowników to zapisać jakieś ustawienia na sterowniku trzeba próbować kilka razy. Zastanawiam się co obciąża aż tak ten serwer. Również prywatnie posiadam jakiś host a nawet kilka gdzie mógłbym umieścić skrypty sterownika ale wątpię żeby autor nimi się podzielił bo to przecież efekt Jego pracy. Ale to by było jakieś wyjście dla ludzi, którzy dysponują własnym serwerem.

Opublikowano

A w jaki sposób przejść na nowy serwer?

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dla mnie niedoścignionym rozwiązaniem jest rozwiązanie z sterownika Bruli w pierwszej wersji gdzie dane były na karcie SD, zapis z paru lat nie był problemem...

Opublikowano
35 minut temu, renekm napisał:

Właśnie ponownie przepiąłem się na nowy serwer bo ruszył. Mimo, że jest tylko 14 użytkowników to zapisać jakieś ustawienia na sterowniku trzeba próbować kilka razy. Zastanawiam się co obciąża aż tak ten serwer. Również prywatnie posiadam jakiś host a nawet kilka gdzie mógłbym umieścić skrypty sterownika ale wątpię żeby autor nimi się podzielił bo to przecież efekt Jego pracy. Ale to by było jakieś wyjście dla ludzi, którzy dysponują własnym serwerem.

Żeby była możliwość odpłatnie kupna licencji na użytek przy własnym serwerze, wystarczyłoby takie coś.

Opublikowano
  • Autor

Oba serwery działają. Od niektórych sterowników leci sporo śmieci ale pozatym wydaje się, że nie ma problemów.

Opublikowano

Jednak coś się dzieje! Czy to to coś się dzieje tylko na sterownikach które ślą śmieci ? To wykres z ostatniej doby, 3 "awarie" teraz czwarta.

zrzut.png

Opublikowano
  • Autor

Robiłem dzisiaj optymalizacje skryptu serwera.

Podmieniłem teraz na wczorajsze wersje.

Dla przypomnienia: port 8800 wpisujemy w sterowniku i nigdzie więcej.

Na serwerze jest około 40 połączeń, które wyglądają na przeglądarki. Na stronie nie podajemy portu.

Edytowane przez wojszym2244

Opublikowano

Pytanie czy do nowej wersji softu w apce czy na stronie będą opcje dostępne tak jak w sterowniku? 

Opublikowano
  • Autor

Jak w aplikacji Timela. Jak w sterowniku nie da się bo sterownik nie przesyła.

Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wczoraj jak u wszystkich nie działało. Później zaczęło ale dzisiaj od 17:49 stoi.

Opublikowano
  • Autor

Robię testy obciążeniowe.

Proszę osoby mające sterowniki na wojszym2244.usermd.net o tymczasową zmianę portu w sterowniku na jeden z 8801, 8802,8803,8804

Serwery na tych portach pracują tak samo jak na 8800 i zapisują dane do tych samych baz. Nie będzie przerw w wykresach i zmian w ustawieniach.

Żeby ocenić wyniki testu to potrzeba przełączyć około połowę sterowników. Porty wybierać losowo z podanych.

Opublikowano

Poszło na 8803.

35 minut temu, wojszym2244 napisał:

Robię testy obciążeniowe.

Proszę osoby mające sterowniki na wojszym2244.usermd.net

Poszło na 8803.