jola28 Opublikowano 10 Grudnia 2016 #1 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Mam duże ciśnienie w instalacji. Wg jednego pomiar około 8 bar. Czy mogę zatem wstawić regulator ciśnienia już po odcinku wody w rurze PP? Czy może przed regulatorem rura powinna być tylko i wyłącznie w stali a dopiero po regulatorze może być PP?
odpowietrznik Opublikowano 10 Grudnia 2016 #2 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Właściwie standardowo reduktor ciśnienia wody montuje się zaraz za konsolą wodomierza.Reduktor ciśnienia wody jest już elementem instalacji należący do użytkownika więc moze sobie go montowac gdzie chce)Myślę że rury PP wytrzymują znacznie większe ciśnienie niż 8bar.Z tym że nawet w obrębie jednego producenta są rury o różnej wytrzymałosci na ciśnienie np.Hakan(Turkey)-10bar,16bar,20bar
kiminero Opublikowano 10 Grudnia 2016 #3 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Mam duże ciśnienie w instalacji. Wg jednego pomiar około 8 bar. Rozumiem, że bojlera nie posiadasz. Zawór bezpieczeństwa otworzyłby się przy 6 barach...
sambor Opublikowano 10 Grudnia 2016 #4 Opublikowano 10 Grudnia 2016 A polski bojler pękł, przecież bojlery są w większości na 6bar. A PP to i 20bar wytrzyma
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.