Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ocena Podlaczenia Kominka

szach11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi to wygląda na kanały wentylacyjne ocynkowane do dgp. Niedopuszczalne jest takie podłączenie. Powinny być to kolana z czarnej stali 2mm

Opublikowano

4bd050f14fff663ed122eac42b0eb74b.jpg

a82ee93345fb6873416814992e7cef97.jpg

Takie rurki są do czopucha.

Opublikowano

Mi to wygląda na kanały wentylacyjne ocynkowane do dgp. Niedopuszczalne jest takie podłączenie. Powinny być to kolana z czarnej stali 2mm

Co jest nie dopuszczalne mógłbyś bardziej szczegółowo ?

Opublikowano

Komin jest systemowy Firmy Darco bez wyczystki izolowany wewnętrzna średni fi 180. Podobno musieli zastosować takie podłączenie aby poszczególne elementy rur wchodziły jedna w drugą od komina do wkładu aby ewentualne skropliny w kominie nei wyciekały na połączeniach. Kolana nastawne są podobno za mało szczelne i skropliny mogłyby wyciekać.

Nie znam się na tym więc proszę o was o szczegółowe informacje. 

post-64339-0-04220000-1480362696_thumb.jpg

Opublikowano

u mnie na łączeniach czarnej stali i kolan nastawnych nic nie cieknie. Ciekaw jestem, jak te rury zachowają się, gdy dostaną temperaturę 300 stopni :).

Opublikowano

Oczywiście że tak - sadzę jakoś trzeba wybierać - nawet przy paleniu tylko drewnem.

Opublikowano

Elementy kominowe są podłączone "pod wiatr". Tak nie powinno być, nawet mimo zastosowania uszczelniacza. Te kształtki nie wytrzymają temperatury spalin i się po jakimś czasie mogą przepalić. Nie muszę pisać czym to może grozić.....

:wacko:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.