Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Verbomat- Nowe Podejście Do Procesu Spalania. Testy

energotop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obawiam się, że znowu będzie dołek w palniku. Dodatkowo, zamiast zabrać wiatru, to dodałeś.

Wyżej domagałeś się propozycji, a jak są to nie stosujesz. Nie mam na to czasu.

Opublikowano

jak odjąłem wiatru to nowe porcje się nie zapalały od żaru wiec wiatr został i do tego wiatru muszę dopracować ilośc paliwa . Ty akurat możesz nie mieć czasu i to szanuję ale ja muszę go wygospodarować i od 3 dni siedzę i obserwuję co się dzieje na palniku

Opublikowano

Wiecie coś o dostepie strony wykresów ie42 u producenta? wcześniej ktoś napisał o satelicie obrotowej ale to chyba zarcik, co ma jedno do drugiego koniec października i skończy się zaraz okres małego zapotrzebowania budynku na ciepelko

Opublikowano

Gdzieś dwa tygodnie temu jak rozmawiałem z producentem to mówił, że jeszcze wykresy testują i że "niedługo" będą - no nie wiem ile to czasu to niedługo.

Ja tymczasem dalej na rezerwowym brulim :) Na CWU plus CO grzejniki,

- za dobę przedwczorajszą na pracy w dwustanie spalił mi 15,4 kg,

- za dobę wczorajszą na grupowym 8 na 12 kw (3 x podania) spalił mi 14,0 kg.

Heh dziwne bo zawsze wychodziło mi więcej w grupowym. Dzisiaj przełączyłem moc w grupowym 8 na 8 kw (x3 podania)bo i tak prawie cały czas chodził tylko na małej mocy - szkoda, że w tym spalaniu nie idzie ustawić jeszcze jakiejś mniejszej mocy tak aby dłużej pracował w pracy ciągłej i mógł modulować jak dochodzi do zadanej a nie w kółko się odstawiał :) Dzisiaj dorzuciłem jeszcze 3 podłogówki ale grawitacyjnie to zapewne na spalanie wpłynie pozytywnie :)

Opublikowano

U innego producenta "niedługo" trwało 2lata, tutaj będzie zdecydowanie szybciej. Qrcze skoro Bruli tak Ci się podoba to po co szukać szczęścia gdzie indziej.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W brulim brakuje mi modulacji i pracy ciągłej to główny powód zainteresowania ie42.  Najlepiej to jakby mi ktoś przeniósł to co najcenniejsze czyli algorytm automatycznego spalania z ie42 do bruliego z małą dmuchawką i to by było cacy. :)

Szukam szczęścia gdzie mi się podoba a testuje i kupuje to co zechce i  kropka :

Opublikowano

Przyzwyczajenie to silne uczucie.

IE nigdy nie będzie jak bruli, czy inne stery. Trzeba się z tym pogodzić, albo porzucić i zapomnieć.

I napiszę jeszcze raz: kto decyduje się na zakup rozwojowego stera, powinien się liczyć z niedogodnościami. Tym bardziej Ci, którzy dostali stery za free.

Opublikowano

Witam oto foty przesatal tworzyć kalafiory

Idealny ten popiół nie jest ale spala sie w miarę nie trzeba grzebać zarzucać spiekow

Dzięki :) Piasek to jeszcze nie jest, mąka lub cukier puder tym bardziej, ale też nie powód do nocek w kotłowni. Poza tym powoli rusza sezon i palnik zacznie pracować z normalną mocą, więc powinno się poprawić. Jeżeli będzie Ci się chciało dopieszczać ustawy daj znać na forum co i jaki efekty - prawdopodobnie przyda mi się za jakiś czas. Przypuszczam, że nie mnie jednemu zresztą ;)

Opublikowano

mam śmieszne pytanie bo nie wiem czy jest możliwość korekty temperatury zewnętrznej która jest widoczna na stronie internetowej ?

Opublikowano

a sterownik pokazuje temperaturę po korekcie ? 

Dziś znów zabawa z sterem niestety poległ na mocy 70 % bo za dużo chciałem zaoszczędzić opału na mocy 40% i korekta czasowa 60 s została zmieniona do 55 .

Brakło czasu mi dziś na dalsze korekty ale nie poddaje się i nadal mylą mi się odpowiednie nastawy dmuchawy która jest do mocy 70 a które do niższej mocy 

Opublikowano

Tak, sterownik pokazuje wszystkie temp jakie są.

Jest jakiś podział mocy nawiewu dla poszczególnych mocy ? Jestem zaskoczony ;)

Opublikowano

Dobowe i chwilowe. Statystyk na razie brak.

Wykresy są gotowe, ale jeszcze na serwerze roboczym. Na tę chwilę dla "zwykłych" userów niedostępne.

Opublikowano

vmilo śmieszne to może jest do ciebie że ja tak to zrozumiałem to że Ty wiesz wszytko o tym oprogramowaniu to dowiedziałem się od producenta tylko że myślałem że moje pytania są uzasadnione moją nie wiedzą i to że temat tego forum mi podpowie co i jak 

Opublikowano

Na sterowniku pokazuje średnie zużycie dobowe paliwa, i poziom paliwa w baniaku.

Opublikowano

vmilo śmieszne to może jest do ciebie że ja tak to zrozumiałem to że Ty wiesz wszytko o tym oprogramowaniu to dowiedziałem się od producenta tylko że myślałem że moje pytania są uzasadnione moją nie wiedzą i to że temat tego forum mi podpowie co i jak 

Nie oczekuj, że napiszę jak to działa. To co ustawiasz w menu, to parametry wyjściowe dla całego zakresu mocy, resztę robi ster.

Opublikowano

Heh... rozjechać algo jest łatwo. Upierałem się, że ster ma nie mieć poukrywanych ważnych opcji, że każdy będzie mógł sobie grzebać jak chce.

Ale to chyba nie jest dobre. Chyba muszę blokady pozakładać, coby user nie mógł zbyt wielkich błędów popełniać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.