Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Verbomat- Nowe Podejście Do Procesu Spalania. Testy

energotop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tzn, że do zasilania podłogi trzeba zastosować zawór wielodrogowy ?

Heh... znowu się czegoś nauczę :)

Krytykujcie do woli, na razie to jak rower bez koła, mam nadzieję że to rozumiecie :rolleyes:

Opublikowano

Trzeba nie trzeba. Z założenia ogrzewanie podłogowe jest nisko temperaturowe a na kotle masz 68. Po za tym nie krytykuje my a sugerujemy drobne poprawki. No i poprawiłem grafikę względem poprzedniej bo też niezbyt ładna była.

post-69787-1487504614,7018_thumb.jpg

Opublikowano

Tam gdzie wisi ster, wcale nie ma podłogówki :P

Mówię, że to test łączności, a nie prawidłowego wyświetlania B)

Zobaczymy jak to będzie wyglądało po skończeniu... pewnie inaczej.

Opublikowano

Ładniejsza, owszem.

Zapomniałem chyba gdzieś na początku napisać, że nie mam wielkiego wpływu na wygląd strony...

Tak w ogóle, to widziałbym ją zupełnie inaczej :)

Opublikowano

kobra64, umawialiśmy się na 14 dni testów, obiecałeś w zeszłym tygodniu wysłać do kolegi marw.

Możesz wyjaśnić co się dzieje ?

Opublikowano

Robiliście poprawki, to postanowiłem też się zabawić. Może być ? Czy nie bardzo...

Opublikowano

kobra64, umawialiśmy się na 14 dni testów, obiecałeś w zeszłym tygodniu wysłać do kolegi marw.

Możesz wyjaśnić co się dzieje ?

Nic się nie dzieje, wysłałem w poniedziałek raniutko ( 8.30 ) priorytetem. Sorki, nie zdążyłem w sobotę bo w firmie miałem młyn  - ale przecież i tak paczka by szła dopiero w poniedziałek. Mam nadzieję że już dotarła.

Opublikowano

już nic nie zmieniaj ten jest fajny ;)

Opublikowano

Jutro zrobię jeszcze inny obrazek, jak się będzie nadawał do pokazania, to wrzucę ;)

Opublikowano

...... Może być ? Czy nie bardzo...

Ty - wróg wszelakiego rodzaju wynalazków typu N/drożnych i dajesz na wykres - oj nieładnie  :D No i komin jakiś taki krótki, jeszcze pomyślą, że ma być w kotłowni  :D

A na poważnie to nawet ładnie to ci wyszło.

Opublikowano

Robiliście poprawki, to postanowiłem też się zabawić. Może być ? Czy nie bardzo...

attachicon.gifmilo v3.jpg

Jest dużo lepiej wizualizacja powinna być czytelna.Tylko podłogowe straciło podmieszanie.

Opublikowano

Ty - wróg wszelakiego rodzaju wynalazków typu N/drożnych i dajesz na wykres - oj nieładnie  :D No i komin jakiś taki krótki, jeszcze pomyślą, że ma być w kotłowni  :D

A na poważnie to nawet ładnie to ci wyszło.

Ja wróg, ale ludzie pakują co się da... :rolleyes:

Opublikowano

Jest dużo lepiej wizualizacja powinna być czytelna.Tylko podłogowe straciło podmieszanie.

Przecież nie jest konieczne. Ster obsługuje jeden zawór, za niedługo pokażę jak bym to chciał.

Opublikowano

Tak bym to chciał, w zależności co się wybierze do obsługi

Opublikowano

Jeśli miało być już na "bogato" to jeszcze dwa obiegi z grzejnikami i podłogówkami z zaworami i bez bo też tak często instalacje wyglądają :)

Pewnie programista to ogarnie jak będzie chciał.

Opublikowano

Ta wersja stera, nie ogarnia więcej obwodów. Można ew. dwa obwody podłogi, lub dwa grzejnikowe. Ale zawór na ten czas tylko jeden.

Opublikowano

Jeśli miało być już na "bogato" to jeszcze dwa obiegi z grzejnikami i podłogówkami z zaworami i bez bo też tak często instalacje wyglądają :)

Pewnie programista to ogarnie jak będzie chciał.

Wszystko zależy czy przy produkcji sterownika przewidziano więcej niż jeden zawór. Programista może ogarnąć się co z tego jak nie będzie gdzie tego zaworu wpiąć.
Opublikowano

Ochrona tak... albo zawór, albo pompka CW. A o jakich pompach kotłowych mówisz ?

Tak będzie dobrze ?

Opublikowano

ten mi sie baardziej podoba nie muszę tak często paliwa czarnego tankować- ponad rok ;) 

Opublikowano

Nie, Panowie poczytajcie o ochronie powrotu kotła i trochę poprawcie ten ster.

To co proponujecie to było dobre 20 lat temu.

Poczytajcie np na forum ile jest kłopotów z zaw 4-D, który albo ma służyć do regulacji temp na odbiory

albo na powrót.

Więc dwóch rzeczy na raz nie zrobi.

A dogrzewanie powrotu przez zasobnik CWU to większe zużycie paliwa

i często nie potrzebnie grzana CW do zbyt wysokich temperatur.

Sprawdźcie co ma  konkurencja - przecież pompę i czujnik to nie problem dostawić. 

Opublikowano

Sambor myślisz o pompie mieszającej pomiędzy CO a powrotem?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.