nicpon851 Opublikowano 24 Lutego 2012 #1 Opublikowano 24 Lutego 2012 Witam forumowiczów. Mam pytanie czy ktoś miał już doczynienia z eko groszkiem z kopalni JULIUSZ z Sosnowca? Mianowicie chodzi mi o opinie co sądzicie o tym opale i jaki macie popiół. Warto wydać na niego kasę bo tona jest ok 790 zł a to sporo. Może ktoś ma sprawdzony z innej kopalni groszek to był bym wdzięczny za jakiekolwiek rady. Z góry dziękuje Cytuj
adamasz Opublikowano 24 Lutego 2012 #2 Opublikowano 24 Lutego 2012 http://www.kwkkazimierzjuliusz.pl/index.php?page=sprzedaz Jeśli myślisz o tej kopalni, to mają dobry produkt, ale PIEKLORZ z kop.Bobrek podobno lepszy bo spiekalność mniejsza... ja nadal stosuję ich miał, ale teraz mieszam go ze zrębką to nie spieka się specjalnie! Cytuj
nicpon851 Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor #3 Opublikowano 26 Lutego 2012 Witam forumowiczów. Mam pytanie czy ktoś może miał doczynienia z eko groszkiem z kopalni JULIUSZ z Sosnowca? Ja nim pale 2 sezon i za bardzo nie jestem z niego zadowolony a cena waha się w granicy 790 zł za tone. Sprzedawca go zachwala iż jest to niby jeden z lepszych dostępnych na rynku opałów. Może ktoś mi doradzić jakiś sprawdzony skład opałowy lub kopalnie. dodam że jestem z Katowic. Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj
iryd56 Opublikowano 26 Lutego 2012 #4 Opublikowano 26 Lutego 2012 Witam, Paliłem Ekoretem z Sosnowca również 2 sezony. Na obecny sezon z powodu braku na składzie Ekoretu kupiłem Pieklorza z Bobrka w workach 20kg. Powiem tak, nie zamienię już Pieklorza na Ekoret, nigdy! Pozdr Cytuj
robogaz Opublikowano 26 Lutego 2012 #5 Opublikowano 26 Lutego 2012 Witam forumowiczów. Mam pytanie czy ktoś może miał doczynienia z eko groszkiem z kopalni JULIUSZ z Sosnowca? Ja nim pale 2 sezon i za bardzo nie jestem z niego zadowolony a cena waha się w granicy 790 zł za tone. Sprzedawca go zachwala iż jest to niby jeden z lepszych dostępnych na rynku opałów. Może ktoś mi doradzić jakiś sprawdzony skład opałowy lub kopalnie. dodam że jestem z Katowic. Dziękuje i pozdrawiam. To jest zakład przeróbczy wegla na terenie kopalni a nie kopalnia Juliusz.Więc węgiel może być nawet z Ukrainy. Cytuj
iryd56 Opublikowano 26 Lutego 2012 #6 Opublikowano 26 Lutego 2012 Witam, Paliłem Ekoretem z Sosnowca również dwa sezony. Na obecny sezon z powodu chwilowego braku na składzie Ekoretu, zakupiłem Pieklorza z Bobrka. Powiem tak, nie wrócę już do Ekoretu mając do dyspozycji Pieklorza, nigdy!!! Pozr Cytuj
Nacek Opublikowano 27 Lutego 2012 #7 Opublikowano 27 Lutego 2012 Ja pale nim od miesiąca i nie powalił mnie na kolana. Choc cena jest całkiem powalająca 820 zł. za t. Cytuj
czp01 Opublikowano 27 Lutego 2012 #8 Opublikowano 27 Lutego 2012 Palę bobrkiem z Bytomia - kupiony w czerwcu 2011 r prosto na kopalni i jest b. dobry. Mam zaufanego przewoźnika i on jedzie na kopalnie stoi w kolejce i kupuje. Wcześniej ten sam przewoźnik przywoził mi eko z Juliana ale w ub roku ponoć eko na Julianie się popsuł stąd padło na bobrka. Bobrek elegancki, czyściutki, prawie bez żadnego miału i kaloryczny. Spalam go na zwykłej retorcie PPS 25 kw. Nie polecam składów bo na większości z nich maja tendencję do oszukiwania. :) Cytuj
drakomp Opublikowano 1 Marca 2012 #9 Opublikowano 1 Marca 2012 (edytowane) To jest zakład przeróbczy wegla na terenie kopalni a nie kopalnia Juliusz.Więc węgiel może być nawet z Ukrainy. Miałem eko z tego zakładu przeróbczego pakowane po 25 kg - totalna porażka, zrywa zawleczkę a producent nie uznaje reklamacji. Teraz palę eko ze składu z Kazimierza - nie ma najmniejszych problemów z nim. Przy reklamacji węgla luzem producent poinformawał nas, że mieli kiepski węgiel z Rosji. Edytowane 1 Marca 2012 przez drakomp Cytuj
belhemiel Opublikowano 1 Marca 2012 #10 Opublikowano 1 Marca 2012 Ja pale nim od miesiąca i nie powalił mnie na kolana. Choc cena jest całkiem powalająca 820 zł. za t. 820 zł za tone powiadasz , ja w tym sezonie płacę 850 za retopal Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi