Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj,

Niestety w Lublinie nigdzie nie zakupisz kotła z brucerem. Jak pójdziesz do dowolnej hurtowni to wytrzeszczą oczy i w najlepszym wypadku powiedzą że oni nie sprzedają.

Poszukaj lepiej na stronach producentów albo w sklepie Marcina admina - ma w ofercie dobrą pozycję Metalteres z brucerem. A spedycją każdy towar dojedzie wszędzie.

Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano

SEKOM - robi piece z brucerem + PiD. Nie wiem czy to ten sam piec co u Marcina.

Opublikowano
czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, gdzie w Lublinie można kupić piec z palnikiem brucera II generacji, w kilku sklepach nawet o takim nie słyszeli. Z góry dziękuję

Witaj

W Lublinie (to jak zwykle) ciężko., ale....

wygrzebałem parę opcji:

Onninen

ul. Turystyczna 38A (el&hepac)

20-207 Lublin

Tel. +48 81 745 17 11

tam Cię skierują dalej:

20-469 Lublin

ul. Budowlana 36

tel. +48 81 441 59 41

lokalny (co prawda bardziej Zamojski) producent

Instalco

84 66 11 659 Łaszczów - osobiście go nie wybrałem, ale widziałem jego piece w dwóch domach i zachwyconych użytkowników (palinikem), dlaczego nie??

gościo chciał mnie przekręcić na vat

pozdro

Opublikowano

Hej,

Sorry za terminowość odpowiedzi, ale jak zwykle brak czasu.

To był tzw. mój skrót myślowy ;) po prostu nie było opcji z montażem przez mojego hydraulika (a w umowie z hydr. mam zagwarantowany montaż w cenie całości usługi) - czyli:

- jeśli oni zakładają to wystawiają fv na 7%

- jeśli kupuję sam piec to mam 22% vat

czyli 15% do odliczenia dla mnie.

Reasumując kwestię finansową na przykładzie 100zł :

1. ich propozycja z montażem koszt 122 zł (wystawiają fv na 7%)

2. ich propozycja bez montażu również 122 zł. (wystawiają fv na 22%) - ale baaardzo niechętnie, bo to bo tam-to.

wychodzili od kwoty brutto uniemożliwiając nabywcy odliczenie 15% vat-u, jeśli to pomnożymy przez kilka tysięcy robią się z tego jakieś pieniądze.

ostatecznie wybrałem piecyk od innego producenta i 15% vat-u do zwrotu będzie w w mojej kieszeni

Na ten temat było już na licznych forach.

Poza tym nie mogłem na nich absolutnie marudzić, właściciel naprawdę zna się na temacie, wiele lat w branży, piecyki są estetyczne, bardzo ciekawe rozwiązanie nagrzewnicy. tylko z tą ceną plama.

pozdro