Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana Retorty Stałej Na Obrotową Defro Duo 15 Kw

Rekomendowane odpowiedzi

Reklama

🛠 Szukasz kotła na paliwo stałe?

Wypełnij krótki formularz i porównaj oferty firm z Twojego regionu

Porównaj oferty
Opublikowano

Witam

Posiadam piec Defro Duo 15kw ze stałą retortą, mam pytanie czy można wymienić taką retortę na obrotową jak tak to jaki jest koszt ? Czy ktoś już to robił w swoim piecu ? Może jakieś sugestie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czas oczekiwania nie mowi nic o jakosci towaru, kiedys na nexie czy tico trzeba bylo czekac prawie rok, czasem reklama czyni cuda, nie na darmo jest powiedzenie reklama dzwignia handlu...

a po za tym zly nie oznacza zly moze zwyczajnie byc dobry ale ziy do spalania wymienionych przez kolege rodzajow opalu

Opublikowano

Witam

dzwoniłem do Defro koszt wymiany od 3 tyś do 4 tyś , wymiana palnika, ślimaka, rury podawczej i reduktora z silnikiem tylko nie wiem czy reduktor i silnik jest taki sam czy coś się zmieniło. Sądzę że silnik i reduktor chyba taki sam. Link do filmiku na you tube

Opublikowano

czemui taka duza rozbierznosc cenowa? producent powinien podac bardziej szcegolowa cene ile za co i czy wszystko trzeba wymienc i dokladny koszt a ne takie duze widelki (zapewne kaza jak najwiecej wymienic zeby jak najwiecej sprzedac ale warto przemyslec)

Opublikowano
Witam

dzwoniłem do Defro koszt wymiany od 3 tyś do 4 tyś , wymiana palnika, ślimaka, rury podawczej i reduktora z silnikiem tylko nie wiem czy reduktor i silnik jest taki sam czy coś się zmieniło. Sądzę że silnik i reduktor chyba taki sam. Link do filmiku na you tube

Kwota którą podali jest moim zdaniem zbyt wysoka. Jeżeli jesteś nadal zainteresowany możesz się skontaktować z którymś z producentów obrotowej retorty.

Oto kontakt do jednej firmy:

techniczny@pancerpol.com.pl

Posiadam Galmeta 17kw z ich układem nawęglania, sterownik Perfekt R firmy Elster i jestem bardzo zadowolony. Przetestowałem go na różnych paliwach, poczynając od ekogroszku poprzez miały różnej maści (ukraiński, kazachski), mieszanki miału i zboża, obecnie spalam czeski ekogroszek i z żadnym z tych paliw nie było najmniejszego problemu.

Reklama

🔧 Potrzebujesz serwisu kotła gazowego?

Diagnostyka, naprawa, przegląd — porównaj oferty serwisantów z okolicy

Znajdź serwis