Otyniak Opublikowano 23 Września 2010 #1 Opublikowano 23 Września 2010 Witam, jestem na etapie przygotowania (a właściwie planowania) instalacji CO w budowanym domu. Zdecydowałem się na podłogówkę (we wszystkich pomieszczeniach) i chciałbym mieć możliwość regulacji/sterowania temperaturowego, ale nie podoba mi się takie rozwiązanie, że dla każdego obwodu stosuje się osobne urządzenie-regulator. Poszukuję takiego rozwiązania, aby mieć jedno urządzenie sterujące wszystkimi obwodami podłogówki z możliwością podpięcia kilku czujników temperatury i sterowania kilkoma siłownikami. Czy ktoś z Was ma u siebie takie rozwiązanie? Widziałem taki sterownik w poprzedniej firmie, ale jakoś wtedy nie interesowało mnie to, a teraz nie jestem w stanie sobie przypomnieć co to dokładnie było... Czekam na Wasze podpowiedzi i sugestie. Pozdrowienia Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 23 Września 2010 #2 Opublikowano 23 Września 2010 Taki układ z kilkoma siłownikami jest drogi. Z resztą sam sterownik również. Do grzejników są zawory sterowane centralką produkowane m.in. przez firmę auraton i euroster. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi