remiBydg Opublikowano 12 Września 2010 #1 Opublikowano 12 Września 2010 Witam; Od dosłownie paru dni jestem właścicielem domu (Dom nie ocieplony pow. 120m2.) w który ogrzewany jest za pomocą pieca na miał węglowy. Jest to stary piec, bez żadnego dokładnego oznaczenia czy producenta. Stoję właśnie przed problem zaopatrzenia sie w opał na zimę. Piec jest na miała węglowy jednak powiem szczerze, iż zdecydowanie wolałbym ekogroszek. Mimo wszystko wydaje mi sie to bardziej czyste paliwo ( chociaz może sie myle ) . Obawiam sie tylko czy w tym piecu można palić ekogroszkiem a jeżeli tak jakie będzie jego zuzycie. Stad moje pytanie czy piece miałowe są jakos zdecydowanie inaczej wykonywane w sensie detykowane tylko pod miał? Może ktoś już coś podobnego próbował? Z góry dziękuje, Pozdrawiam Cytuj
zarybob Opublikowano 12 Września 2010 #2 Opublikowano 12 Września 2010 witam temat był już poruszany https://forum.info-ogrzewanie.pl/index.php?showtopic=5126 Cytuj
Stan13a Opublikowano 13 Listopada 2011 #3 Opublikowano 13 Listopada 2011 Ja mam piec miałowy a palę tylko groszkiem więc nie widzę problemu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi