Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Znalazłem kocioł Sztoker z nowym typem palnika,według producenta rewelacja

Co myślicie o tym kociołku?

link:http://www.komiz.pl/sztoker.html

Myślę ,że faktycznie może być to przebój,jeśli firma zapewni odpowiedni serwis i jakość produktu słowem zadba o klienta

Zębiec wprowadził w KPM Duo z palnikem rynnowym czyżby nadchodziła nowa era palników ? Czas pokaże ,czy te nowości się sprawdzą i jak zareaguje konkurencja

W sumie to bardzo dobrze ,że pojawiają się takie rodzynki na rynku konkurencja wymusza postęp a na tym korzystamy my wszyscy

Opublikowano

Witam.

Obejrzałem , co było widac....i nic nie widzę....... a gdzie ta rewelacja ?? skoro sprawnosć 86% /oczywiście podana przez producenta./ jak wszystkie inne/

Może muszę kupić sobie okulary...................sorki

Pozdro

Opublikowano

Chyba sie nie zrozumieliśmy zauważ ,że nigdzie nie twierdzę ,że jest to super kocioł raczej zadaję pytanie do ludzi na forum z większym niż ja doświadczeniem a czy jest to bubel czy coś lepszego niż kocioł z palnikiem retortowym nie wiem Kocioł jak kocioł tu nic nowego raczej już się nie wymyśli chodzi mi raczej o ten palnik jego wady i zalety

Sam jestem przed zakupem kotła i na placu boju pozostal klimosz combi i cichewicz futura s dual ewentualnie klimosz ling duo. Dla mnie liczą się opinie użytkowników renoma firmy serwis itp.

Gdyby kocioł Sztoker miał dodatkowe palenisko może ale tylko może bym o nim pomyślał .

A wiec proszę nie mów mi ,że coś reklamuję .

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

jestem tu nowy jednak posiadam kocioł Sztoker 25

jestem z niego naprawdę zadowolony, bardzo duży atut to prostota obsługi sterowania no i funkcja ADC, nie muszę się martwic przy zakupie nowego paliwa ponieważ sterownik sam ustala sobie częstotliwość podawania.

ostatni groszek zakupiłem u Wesołka i kocioł pracuje na następujących nastawach czas podawania 15 sek przerwa 60 sek natomiast korekta ADC wydłużyła jeszcze czas przerwy o średnio 25-30% czyli podawanie następuje co 75-80 sek

gdyby ktoś miał jakieś pytania to chętnie się podzielę doświadczeniami z tym kotłem B)

Opublikowano

poza sterowaniem jest także dość ciekawa moim zdaniem konstrukcja paleniska, która umożliwia palenie na temp min 40 stopni Celsjusza bez zaworu mieszającego i nie ma śladu najmniejszej wilgoci w najniższych elementach kotła

napisałem paleniska bo kocioł ten nie posiada palnika w rozumieniu kotłów retortowych