chrobry Opublikowano 10 Lutego 2010 #1 Opublikowano 10 Lutego 2010 Witam ! Poradzcie proszę, który z tych kotłów wybrać. Sekom-p 17kw obrotowa retora Ling duo 15kw obrotowa retora W przypadku sekoma retora obrotowa czy brucer ? Cytuj
Neo Opublikowano 10 Lutego 2010 #2 Opublikowano 10 Lutego 2010 Fajne zapytanie. Tak jakby pytać czy kupić daewoo czy mercedesa :unsure:. Ja bym wybrał Linga. Pozdrawiam. Cytuj
chrobry Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor #3 Opublikowano 11 Lutego 2010 Troche sie mało prcyzyjnie wyraziłem, dokładnie to miał by być SKAM-P RETO-CROWN, jeżeli to coś zmieni. Czy faktycznie jest między nimi taka różnica jakościowa ? Cytuj
Neo Opublikowano 11 Lutego 2010 #4 Opublikowano 11 Lutego 2010 Materiał, serwis, dostępność, ilośc sprzedanych sztuk ... nie ma porównania. Cytuj
Krzychu82 Opublikowano 12 Lutego 2010 #5 Opublikowano 12 Lutego 2010 Witam ! Poradzcie proszę, który z tych kotłów wybrać. Sekom-p 17kw obrotowa retora Ling duo 15kw obrotowa retora W przypadku sekoma retora obrotowa czy brucer ? Witam Ja bym ci polecił po palnik brucer po prostu na pewno nie obrotowe ustrojstwo. Pozdrawiam Cytuj
chrobry Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor #6 Opublikowano 14 Lutego 2010 Czemu brucer ? Z tego co czytam to z brucerem różnie bywa. Ktos pisał, że potrafią się zapychać szczeliny. Gdzieś doczytałem, że brucer jest dobry ale o większej mocy tzn. 25 i więcej. Natomiast o obrotowej retorcie a w szczególności w lingu nie znalazłem narazie nic negatywnego. Nie występuje tu po stronie żadnej z opcji, zanim kupie chce poznać wady i zalety obu rozwiązań. Naprawdę wybór jest trudny i już mnie głowa boli a kocoł musze kupić już niedługo. Cytuj
Krzychu82 Opublikowano 17 Lutego 2010 #7 Opublikowano 17 Lutego 2010 Teść już drugi sezon pali w brucerze i jeszcze nawet nie czyścił palnika wewnątrz, jednak pali w większości (90%) na różne groszki. Cytuj
Neo Opublikowano 18 Lutego 2010 #8 Opublikowano 18 Lutego 2010 Jeżeli koniecznie musisz mieć z Brucerem to kup Ogniwo Eko. Cena bardzo ciekawa no i renoma producenta też spora. Pozdrawiam. Cytuj
wegorz Opublikowano 21 Lutego 2010 #9 Opublikowano 21 Lutego 2010 Witam ! Poradzcie proszę, który z tych kotłów wybrać. Sekom-p 17kw obrotowa retora Ling duo 15kw obrotowa retora W przypadku sekoma retora obrotowa czy brucer ? Mercedesem to żaden z tych kotłów już nie jest co najmniej od kilku lat ,chyba że chodzi o cenę proszę sprawdzić ofertę ENKA lub WEBER dużo lepsza sprawność i automatyka no i cena 1 Cytuj
Neo Opublikowano 21 Lutego 2010 #10 Opublikowano 21 Lutego 2010 OK, jaka jest sprawność kotłów, które reklamujesz, jaka to konkretnie automatyka, ile ta automatyka kosztuje ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi