Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Separator powietrza- jak najtańszy

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez oxalis3,

Rekomendowane odpowiedzi

Link afiliacyjny

🔧 Szukasz hydraulika w okolicy?

Naprawy, przeróbki, wymiany — porównaj oferty firm

Znajdź hydraulika
Opublikowano

Słuchajcie szukam separatora powietrza do instalacji na średnicę 1-cal, macie namiar na cos taniego, bo wszystko kosztuje blisko 300zł

Opublikowano

Zwykly odpowietrznik na rurze w przeplywie nic nie daje.

Opublikowano
17 godzin temu, nightwatch napisał(a):

A co to za ustrojstwo i dlaczego potrzebujesz tak zaawansowanej technologii za 300 złotych? Zwykły odpowietrznik za 10 zeta nie daje rady?

Wymóg instalacyjny

Ktoś ma jakieś propozycje, jak to tanio rozwiązać?

Opublikowano

Zobacz flamco, ja montowałem wersję ocieploną, 400 parę złoty, nie ocieplona tańsza.
Dopiero doczytałem, tańszych raczej nie znajdziesz.

• Przydało się 1
Opublikowano

Flamco są po 320zł, szukam czegoś jeszcze tańszego

Opublikowano

Jak wiesz i rozumiesz jak taki separator działa, to sam sobie zrób z ogólnodostępnych i tanich materiałów.

• Zgadzam się 1
Opublikowano

Nie wiem, ale chętnie sie dowiem, jak go zrobić 👍

Opublikowano

znajdź w necie opis zasady działania a jak zrozumiesz, to nie będziesz pytał "jak zrobić".

Z drugiej strony patrząc to w naszych "ogromnych" instalacjach domowych jest on potrzebny jak pryszcz na doopie.

• Haha 1
Opublikowano

Myślałem, że podasz "rozwiązanie na tacy"!

Przeliczyłem się 🤣

Opublikowano

To w ogrodzie, nie na forum...

🤣

• Rozwiązanie
Opublikowano (edytowane)

Właśnie kupuję elementy do mojej instalacji PC i mam takie coś w zakładkach separator powietrza. Jeżeli będzie to konieczne do warunków gwarancji to tańszego nie znalazłem.

9 godzin temu, Gonzo19 napisał(a):

Jak wiesz i rozumiesz jak taki separator działa, to sam sobie zrób z ogólnodostępnych i tanich materiałów.

Jaki jest cel pisanie takich odpowiedzi ????. 

Edytowane przez oxalis3
  • Przydało się 1
Opublikowano

Dzięki, dodałem to obserwowanych.

PS Gonzo19 lubi "przycwaniakować", niech się chłop dowartościuje, mi to nie przeszkadza 😉

Opublikowano
8 godzin temu, oxalis3 napisał(a):

Jaki jest cel pisanie takich odpowiedzi ????. 

Wyjaśnienie poniżej. 

8 godzin temu, o6483256 napisał(a):

PS Gonzo19 lubi "przycwaniakować", niech się chłop dowartościuje, mi to nie przeszkadza 😉

Hmmm, jest coś na rynku i kosztuje tyle ile kosztuje. Wydajesz kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy złotych i szkoda Wam tych 300zl,  zwłaszcza że to wydatek jednorazowy. Chciałeś taniej, to napisałem podpowiedź. Wiesz jak działa, rozumiesz, to kupujesz materiał za 100-150zl, i sam robisz. Jak zlecisz, to lepiej kupić gotowca, będzie dużo taniej.

To samo dotyczy grup pompowych. Można kupić gotowca i można zrobić taniej z pojedynczych elementów.

Oczywiście są też inne elementy instalacji gdzie gotowce są dużo tańsze niż robienie tego samemu z elementów. 

Pomijam skuteczność takiego separatora, zwłaszcza w instalacji zamkniętej i tak małej jak nasze ale..... chcesz, to masz.

Link afiliacyjny

🔧 Szukasz hydraulika w okolicy?

Naprawy, przeróbki, wymiany — porównaj oferty firm

Znajdź hydraulika