Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czy coś wiadomo o tym kotle - Compact pelet 2

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez rambo5,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Natknąłem się na stroni Cichewicz na w/w kocioł, czy są jacyś użytkownicy, ewentualnie opinie bo nie mogę nic znaleźć konkretnego jak z wykonaniem , obsługą , jakością....

https://www.cichewicz.pl/kotly-na-pellet-compact-pel-let-z-lista-zum

Planujœ wymienić mojego Hefa na kocioł na pelet i tak się zastanawiam. Nie chcę się bawić w czasy podawanie , przerwy, ustawienia palnika "internety" , wykresiki itp bajery to ma działać na prostej 1 obiegowej instalacji z grzaniem CWU , kotłownia mała , wąska dlatego "lodówka" . 

Tomasz

Opublikowano (edytowane)

Własnie sprawdziłem mam okna i dach,  a na poważnie to przyszłościowo będzie jeszcze ogrzewać domek gościnny  i u nas idzie dużo ciepłej wody 5 osób a każda lubi" pływac" w wannie 🙂 A wracając do tematu coś bardziej o tym kotle wiadomo

Edytowane przez Drumlak
Opublikowano

Opcje są dwie, albo tak dobry i bezawaryjny że nikt nie opisuje z nim problemów, albo mały udział tych kotłów na rynku.

Jeśli tylko "lodówka" wchodzi w grę to może poszukaj takiego producenta na palniku Kipi do którego masz blisko serwis.

Wpisz sobie w gulugulu frazę kotły na palniku Kipi i tam wyskoczy kilkunastu krajowych wykonawców kotłów i wybieraj.

Opublikowano
11 godzin temu, Drumlak napisał(a):

Nie chcę się bawić w czasy podawanie , przerwy, ustawienia palnika

Tu masz super kocioł np ;https://erli.pl/produkt/kociol-na-pellet-rtb-feniks-10kw-230l,259880864

Automatyczne czyszczenie, usuwanie popiołu, popiół z zbiornika usuwasz 2 razu w sezonie,

czyszczenie ręczne raz na sezon grzewczy, szerokość 80cm, zbiornik 120 kg,

Opublikowano

RTB Feniks odpada, nie chce kotła za cenę "mieszkania", coś prostego bez bajerów bo tak lubię, HEF dolniak  chodził super ale pył węgielny itd. pompa ciepła  -  nie, odleciał tylko muszę się bardziej chyba rozejrzeć 

Opublikowano (edytowane)

22 godziny temu, Drumlak napisał(a):

Nie chcę się bawić w czasy podawanie , przerwy, ustawienia palnika

Ale za 10 tyś nie kupisz kotła pelletowego przy którym nie musisz nic ustawiać ,jak piszesz

Edytowane przez rambo5
Opublikowano
2 minuty temu, rambo5 napisał(a):

Ale za 10 tyś.

Ale za 10 tyś nie kupisz kotła pelletowego przy którym nie musisz nic ustawiać ,jak piszesz

Wiem, wiem ale w granicach rozsądku do 18-19 koła ,, dalej to nie moja bajka

Opublikowano (edytowane)

Tylko że kolega nie chce wydawać takich pieniędzy.

Więc radzę podstawowy kocioł na palniku Kipi do max 12 tys i będzie zadowolony.

Albo w tym przedziale mieści się jeszcze Okofen Easypell 16 za 13500 netto , ale nie wiem czy nie za mocny. Ale naprawdę spoko konstrukcja.

Edytowane przez Tuptus
Opublikowano
2 godziny temu, Drumlak napisał(a):

ale w granicach rozsądku do 18-19 koła

Opublikowano
9 godzin temu, rambo5 napisał(a):

Ten też dobry https://allegro.pl/oferta/kociol-piec-lazar-smartfire-11-130-11kw-17336164986

Ale najlepiej wersja z sondą lambda (można doposażyć)

Prawdopodobnie ten będzie w zasięgu , czekam na informację od firmy Lazar, dzięki za czas i porady poświęcone na mój problem, pozdrawiam

Tomasz