Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak podłączyć econet300 do kotła kombi blaze praktik?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Turibo,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli temat nie pasuje do grupy to prosze o przeniesienie.

Witam,

Chciałem dokupić sobie moduł internetowy do kotła jak w tytule. Ale pytanie czy sam poradze sobie z jego podłaczeniem.

Patrzyłem na instrukcje połacznia ale dokładnie nie moge to rozczytać. Nie mam jeszcze modułu internetowego.

Mój sterownik w kotle to ecomax860D3 ma w miejscu G2 wejscie jak telefoniczne lub internetowe a w instrukcji modułu internetowgo pisze o jakimś adapterze do wpięcia go do miejsca G4. Ale nie ma dokładnie podanego ze to w tym sterowniku kotła. Czy ktoś ma taki sterownik kotła i ma moduł internetowy i może mi powiedzieć gdze ma wpiety econet 300?

Moge zrobić zdjecia modułu kotła ale rysunki z podłaczeniem sa na internecie ale w nich nie za bardzo jest opisane gdzie wpiąc econet300. 

Prosze o pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Poradzisz sobie adapter w zestawie jest. Też myślałem że serwisant mi to podłączy ale nie chciało mi się czekać miesiąc wszystko w instrukcjii masz opisane. Po podłączeniu do kotła wybierasz np. Podłączenie wifi lub z kabla przełączasz na sterowniku wchodzisz w ustawienia odnajdujesz econet jako dodatkowy moduł i tam wpisujesz hasło i login wifi. Chwila synchronizacji i masz podgląd kotła w telefonie. 

Opublikowano

No właśnie o podłączenie do kotła najbardziej się obawiam resztę to ogarnę nie ma problemu.

Opublikowano

Wg instrukcji G4 miejsce podłączenia sprawdź w instrukcjii obsługi sterownika kotła gdzie to jest. 

• Rozwiązanie
Opublikowano (edytowane)

No właśnie instrukcji i schematu od ecomax860D3 nie moge znaleźć w jezyku pl. A w instrukcji od econet ktore są w sieci jest połaczenie do ecomax860P1 i P2 ... Czy to samo nie wiem. Mnie myli to gniazdo w G2 na wejscie RJ a tam gdzie jest G4 mam juz coś wpięte.

Edit: Znalazłem podłaczenie. Zamykam.

Edytowane przez Turibo