Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, jaką dobrą pompę zatapialną do studni kręgowej polecalibyście? Miałem głębinową,ale wyzionęła ducha po 8 latach,nazwy nie pamiętam. Była trochę za długa,może są jakieś bardziej kompaktowe? zależałoby mi też na podłączeniu 1 " do niebieskiej rury..

Pompa do niezbyt intensywnego używania,mam zamiar podłączyć do hydrofora.

Edytowane przez Panstan
Opublikowano (edytowane)

Pompa głębinowa zawsze jest montowana w rurze osłonowej, przeważnie około 100mm, stąd średnica pompy.

Gwint 1" to standard.

Najlepsze są Grundfossy, tylko ta cena😱

Mam takiego już 15 lat, przeżył budowę 3 budynków, zasilanie z agregatu, pracę codzienną na dom i stajnię oraz letnie podlewanie ogrodu.

Edytowane przez sambor
Opublikowano

Dziękuje panowie,

1 godzinę temu, piastun napisał(a):

Ja u rodziców używam OMNITECH 1100 z pływakiem 230V 8rok.

Działa, ładuje bufor i nie wiem co więcej można napisać?

Otototo, może pracować bez osłony,pływak i nie za wysoka 👍. Cena też akceptowalna, przyjrzę się temu.

Opublikowano

Z naprawdę kompaktowych pozostaje jedynie taka nurnikowa z pływakiem. Jest niewrażliwa na zanieczyszczenia, ale do hydroforu to raczej średnio, ze względu na niskie ciśnienia.

Opublikowano

Nurnikowa,czyli zwykły tzw rusek?

Nadmienię,że odgrzebałem resztki mojej pompy,rozleciała sie tak jakby na 3 części,ale dałem rady wyciągnąć. Siedziała w wodzie 8 lat, bez okresowych przeglądów,wyciągania,konserwacji itd. Firma Black, wydajność 1800L/h,chyba 750 W. Jakie było moje zdumienie,kiedy znalazłem odpowiednik na necie,za cenę niższą o kilkadziesiąt pln niż zapłaciłem kilka lat temu.

Nie miała za dużo roboty,ale codziennie coś tam do celów gospodarczych wyciągnęła...