sambor Opublikowano 4 Lutego #26 Opublikowano 4 Lutego Potrzebna jest charakterystyka pompy w samej PC - lub przynajmniej jej model. Czy dane wymogów pompy do podłogówki uwzględniają trasę ? Ponadto takie pytanie powinien dostać projektant instalacji podłogówki. Cytuj
sambor Opublikowano 5 Lutego #28 Opublikowano 5 Lutego Jak to jest taka pompa, to ona sama pociągnie całość, pod warunkiem oddzielnych rur zasilających do każdego z rozdzielaczy. PS Jak patrzę po necie, to ta pompa wcale tania nie jest Cytuj
cezario1 Opublikowano 5 Lutego #29 Opublikowano 5 Lutego W dniu 2.02.2025 o 20:47, 123bartek1988 napisał(a): mam już do kotłowni dociągnięte 4xPEX32 od dwóch rozdzielaczy parter/piętro. Rozwiń @samborChyba ma zrobione to prawidłowo. Cytuj
sambor Opublikowano 5 Lutego #30 Opublikowano 5 Lutego Tak, tylko jeszcze trzeba będzie to wyregulować. Cytuj
123bartek1988 Opublikowano 24 Lutego Autor #31 Opublikowano 24 Lutego Witam, Panowie, kupiłem naczynie wzbiorcze do CWU Flamco FLOFIX 18/4,0, 10 bar, naczynie wzbiorcze do c.w.u Czy ktoś pomoże mi rozszyfrować poniższy schemat bo nie wszystkie symbole są dla mnie jasne. To info z instrukcji montażu. Cytuj
Andrzej_M_ Opublikowano 24 Lutego #32 Opublikowano 24 Lutego (edytowane) Sorry stary jestem, na dodatek gdzieś zapodziały mi się okulary. Poczynając od lewej strony, to chyba jest kocioł. Poszukam lupy i niebawem się odezwę. Kuźwa @123bartek1988 to nie jest takie proste. Ja się domyślam co to są za symbole, ale muszę znaleźć potwierdzenie. 1 - kocioł 2 - zawór bezpieczęństwa kątowy 3 - zawór grzybkowy z spustem 4 - naczynie przeponowe 5 - napewno zawór zwrotny (ale symbolu nie wyszukałem) 6 - zawór grzybkowy CDN Edytowane 24 Lutego przez Andrzej_M_ Cytuj
Andrzej_M_ Opublikowano 24 Lutego #33 Opublikowano 24 Lutego Nie wykonałem zadania, nie zmieściłem w limicie czasu 60 minut. Więc wymierzam sam sobie karę, roczny zakaz aktywnego uczestnictwa na forum Info-Ogrzewanie. Zamiast zasobnik CWU, napisałem kocioł (głupek). Ostatni element na schemacie, 7 - to reduktor ciśnienia. Cytuj
PioBin Opublikowano 25 Lutego #34 Opublikowano 25 Lutego Brawo 😉 Zwalniam Cie z kary: W dniu 24.02.2025 o 23:49, Andrzej_M_ napisał(a): Więc wymierzam sam sobie karę, roczny zakaz aktywnego uczestnictwa na forum Info-Ogrzewanie. Rozwiń Cytuj
123bartek1988 Opublikowano 26 Lutego Autor #36 Opublikowano 26 Lutego No rewelacyjne rozszyfrowanie 🙂 dzięki wielkie ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi