Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Większości przypadków da się ale temat powróci. Miał być fajny ster ale przez ekran stał się bublem. Z jakiego rejonu polski jesteś?

Opublikowano

I co teraz mam zrobić?

Po 3 latach użytkowania pieca kupować nowy sterownik????!!!!

Firma technix powinna dostać grupowy pozew do sądu.

Tak samo w autach, jest wada fabryczna i jest akcja serwisowa nawet po gwarancji i usuwają usterkę. Przecież ten sterownik kosztował tyle kasy,mogłem sobie za te pieniądze timela kupić !!!Co za sku.wysyny!!!

Jak tylko się da i będę namawiał ludzi żeby się do mnie przyłączyli i wytoczymy im sprawę!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, u mnie pojawił się ten sam problem po 2,5 roku użytkowania, niebieski pasek dochodzi do końca i to wszystko. Chwilę wcześniej pojawił się pojawił się błąd "20" ale to było okienko od samego HMI KINCO a nie wizualizacji eletromiza. Po restarcie ekran się zawiesza na ładowaniu. Czy ktoś zna przyczynę problemu? Jest to problem sofwarowy HMI i wystarczy podgrać wsad ponownie, czy może sprzętowy? Jest dostępny jakiś wsad?    

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Skontaktowałem się z producentem w sprawie usterki. Kazali podesłać sterownik do ich serwisu. Wszystko trwało 3 dni i kosztowało 100zł. W informacjach z naprawy widnieje: zmieniony hardware panela oraz aktualizacja sofu. Co do pierwszego to nie weryfikowałem co tam zostało wymienione, natomiast softy zarówno na płycie dolnej jak i HMI są nowsze niż miałem, na poniższym screenie są podane dokładne wersje.

image.png.52855112a0e530024bcf7eda9f22fb15.png

Opublikowano

Temat ekranu powróci. Najlepiej wymienić cały sterownik na nowy, bo z ekranem będzie co raz gorzej a firma elektromiz życzy sobie za nowy 800 zł

Opublikowano

Cały taki sterownik kosztuje prawie 2500zł... to już delikatne przegięcie jak SKZP-05 niecałe 1800zł a możliwości nawet większe. Kwesta czy to problem tylko panela i czy nowe nie posiadają już tej wady?

Opublikowano

To w czym problem w elektronice czy oprogramowaniu ?

Opublikowano

Ja myślę że w oprogramowaniu, problem z pamięcią. W przemyśle te ekrany pracują podobno bez problemu, coś programista spierdzielil...

• Przydało się 1
Opublikowano (edytowane)

Generalnie zgadywanie i dopisywanie wersji,  jaka komuś w danej chwili pasuje.

Wcześniej dane osoby naciskały na wieczne zmiany softu i dodawanie wodotrysków. Nie wiadomo po co jedna osoba upierała się, aby sterownik mógł obsługiwać nawet do 6mieszczy. 

Z moich obserwacji wynika, że ekran tak się zawiesi , jak szybko migna 2-3krotnie prądem.  Sam zanik prądu nie uwali ekranu, ale kolejne po sobie zaniki w trakcie ładowania softu zwieszają ekran. On ma swój system operacyjny i to ten system nie wstaje.

Co by dalej  nie wymyślać Technix zrezygnował , zatem producent dalej go nie rozwija na niczyje zlecenie.

Wszedł sv300, z skzp05 gdzie błędy też są. Np stref mieszacza, u mnie w domu wywaliły cały system i sterownik zagotowałby mi wodę.  Trzeba było zrobić reset. To jednak mniejszy problem, bo nie wymaga wysyłki na serwis.

Sam rozwijałem MKolor 4,3 i tu nikt mi się nie pchał szybko zmienić to, szybko zmienić tamto, był czas na sprawdzenie. System jest stabilny,  nic go nie zawiesza,  nie wywala a aktualizacja jest prosta tylko pendrive.  Wszystkie funkcje działają,  dodatki także. Zatem jak komuś padnie Maxv2 ja polecam zmianę na Mkolor 4,3 grafika będzie podobna, menu także,  obsługa również.  Zyska się parę drobiazgów jak chociażby wykresy na 1ekranie.

Edytowane przez Pieklorz