Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam kocioł Ariston, ostanio się zepsuł tak, że nie ma ciepłej wody, ogrzewanie jest

Zawór ciśnieniowy jest dobry. Serwisant stwierdził , że problem jest w plycie głównej

Ponieważ piec ma 16 lat,zdecydowaliśmy się na nowy piec kondensacyjny

Dom do nie ma 20 lat, jest wybydowany w nowej technoligii

dom ma ok 100 m2. Dom niestety nie ma ogrzewania podłogowego (tylko tradycyjne ogrzewania (kaloryfery aluminiowe)

Sewisant polecacał piec de Detrich 24 kW

Co mi polecacie, czy jakieś szczegóły?

Czy możę się zdecydwać ma mniejszy?

Opublikowano

de Dietrich MCR 2 miały problemy z pękajacymi komorami spalania (wiedza sprzed 10 lat, więc może się coś na przestrzeni ostatniej dekady zmieniło ).

Ja szukałbym czegoś z pewnym i szybkim serwisem pod ręką..  

Dietricha dla siebie bym nie wybrał. 

Opublikowano

Facet mi powiedział za pięć ok 8000 zl

Ile taki piec ma gwarancji?

Rozumiem że mi odradzać ie ten piec? 

Czy lepie remontować stare Ariston, czyli wymiana płyty gdzieś za 1200 zl

Opublikowano
4 godziny temu, sambor napisał(a):

Ten dotychczasowy to był 2 funkcyjny?

Czy bojler osobno?

Nie ma boilera

Opublikowano

To jest 2-F , wtedy CWU grzejesz przepływowo i moc musi być min 24kW aby obsłużyć 2 krany na raz.

Marki konkretnej ci nie polecę, choć jak ma być tanio to termeta silvera lub golda można brać.

Opublikowano

Wśród mojej rodziny i znajomych zamontowane są tylko  2 marki producentów kotłów tj. Dietrich i Termet. Jak rozmawiam z nimi to wszyscy są zadowoleni ze swoich kotłów.