Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Junkers Cerapur 2200

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

prosze o informacje czy na wyswietlaczu kotła  junkers Cerapur 2200 temperatura powinna być wyświetlana pomiędzy dwiema kreskami -45- ?? Kocioł ma działać  w oparciu o sterownik radiowy. 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 19.11.2023 o 15:02, Aga555 napisał(a):

Witam, 

prosze o informacje czy na wyswietlaczu kotła  junkers Cerapur 2200 temperatura powinna być wyświetlana pomiędzy dwiema kreskami -45- ?? Kocioł ma działać  w oparciu o sterownik radiowy. 

Witam,

U mnie na wyswietlaczu nie ma zadnych kresek. Wyswietla sie tylko zadana temp. Natomiast kreski chyba wyswietlaja sie przy funkcji  w trybie serwisowym .

A sterownik jaki podlaczony? Dwustanowy jakis czy oryginalny Junkiers Bosch z krzywa grzewcza ?

Pozdro

W dniu 19.11.2023 o 17:23, D20CR napisał(a):

Witam,

U mnie na wyswietlaczu nie ma zadnych kresek. Wyswietla sie tylko zadana temp. Natomiast kreski chyba wyswietlaja sie przy funkcji  w trybie serwisowym .

A sterownik jaki podlaczony? Dwustanowy jakis czy oryginalny Junkiers Bosch z krzywa grzewcza ?

Pozdro

Niepotrzebnie cytowalem orzepraszam

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu
Opublikowano

Sterownik Salus 091FLRF, montował (sam sterownik) niby fachowiec, komunikacja kotła ze sterownikiem jest … ale właśnie dziwiły mnie te kreski. Rozumiem ze powinnam przejść na tryb automatyczny ze sterownikiem? Jak to się robi? 
Pozdrawiam 🙂

Opublikowano

Witam,

Ale czy jesli osiagnie zadana temp. pomieszczenia w Salusie to kociol sie wylacza ? 

Czy mozna zmieniac temp. przy kotle ? 

Aby zmienic na wyzsza badz nizsza temp. w kotle, nalezy wcisnac przycisk grzejnik i strzalke w gore - jesli podniesc, a w dol strzalke jesli obnizyc na kotle.

Pozdro

Teraz, D20CR napisał(a):

Witam,

Ale czy jesli osiagnie zadana temp. pomieszczenia w Salusie to kociol sie wylacza ? 

Czy mozna zmieniac temp. przy kotle ? 

Aby zmienic na wyzsza badz nizsza temp. w kotle, nalezy wcisnac przycisk grzejnik i strzalke w gore - jesli podniesc, a w dol strzalke jesli obnizyc na kotle.

I wcisnac przycisk OK.

Pozdro

Cos z tym cytowaniem postow nie tak klikam

Opublikowano

Wydaje mi się że temp w pomieszczeniu nie osiąga wartości zadanej na sterowniku. Czy jeśli kocioł jest w trybie serwisowym to reaguje na komunikaty ze sterownika? Bo wydaje mi sie ze kocioł działa jak sam chce  …. Jak wyłączyć ten tryb?

Opublikowano

Byc moze to jest jego praca prawidlowa, jesli nie osiaga zadanej temp. w pom. na Salusie, to trzeba zmienic temp. zasilania jak pisalem wyzej w kotle.

Natomiast w salusie nie ustawi sie zadnych parametrow pracy kotla. Salus to zwykly dwustanowy termostat wl/wyl. Mozna w nim ustawic temp. dzienne i nocne, czyli godziny kiedy ma grzac i do jaiej temp.pomieszczenia.

Opublikowano

Naciśnij przez 5s przycisk z ikoną grzejnika i te kreski powinny zniknąć. Na wyświetlaczu powinna wyświetlić się aktualna temperatura wody w CO, a potem proponuję zajrzeć do instrukcji kotła ...