Dominik88ezg Opublikowano 22 Maja 2022 #1 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Cześć. Będzie montowany kocioł eko silver 2 Stalmark 24 kw. Musi być zamontowany przy nim zawór ochronny powrotu. Kocioł ma temperaturę na zasilaniu min/max 55/90 natomiast temperaturę powrotu 55 stopni. Jaki zawór dobrać , tzn z jaką nastawą? Musi być dn25 i do wyboru z Afriso mam 45,50 lub 60 stopni powrotu. Jaki zastosować? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sambor Opublikowano 22 Maja 2022 #2 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 ESBE VTC 55C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik88ezg Opublikowano 22 Maja 2022 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 A taki? Bo mam lepszy dostęp do Afriso? https://afriso.pl/katalog-online/afriso/zawor-temperaturowy-atv/produkt/1633610 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sambor Opublikowano 22 Maja 2022 #4 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Może być i ten, tylko trochę później będzie się otwierał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trener40 Opublikowano 23 Maja 2022 #5 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 A to? https://kotlospaw.pl/hydro1/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyslaw85 Opublikowano 23 Maja 2022 #6 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 W tak spytam... Po jakiego te zawory motylkowe po stronie ciepłej i zimnej?Jedyne co mi przychodzi do głowy to jedynie po to by szybciej wymienić zawór temperaturowy. Ale czy to bezpieczne? Zawsze była mowa by takich odcięć nie instalować a tu gotowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac65 Opublikowano 24 Maja 2022 #7 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Dla bezpieczeństwa zawory zostawia się otwarte a motylki odkręca żeby jakiś "spec "ich nie zamkną . Ich pięta ahillesowa to sposób montażu , zawsze nisko tak żeby ich woda z kotła grawitacyjnie nie podgrzewała . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.