pochłaniacz Opublikowano 19 Grudnia 2021 #51 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Nie znam tego sterownika, ale z reguły na kablach wychodzących są opisy do czego służą. Pokaż hydraulikowi schemat układu który masz na poprzedniej stronie. Cytuj
pawelll Opublikowano 19 Grudnia 2021 #52 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Przepnij wtyczkę z pompy CWU do gniazda oznaczonego jako CWU. Mialeś poradę żeby wyłączyć ochronę powrotu, wyłącz ją i zapomnij o niej. Cytuj
Mikewatson Opublikowano 19 Grudnia 2021 Autor #53 Opublikowano 19 Grudnia 2021 (edytowane) ONA JEST WYŁĄCZONA 😄 ale moje pytanie brzmi dlaczego ona ma być wyłączona i dlaczego ona nie zajmuje się tym żeby powrót nie był 27 stopni tylko np 60 co tu nie pykło to jest schemat z instrukcji mojego pieca, i chyba tak własnie jest zamontowany bo nie ma tutaj na schemacie pompy na powrocie Edytowane 20 Grudnia 2021 przez Ryszard Proszę nie cytować ostatniego postu Cytuj
1mps Opublikowano 19 Grudnia 2021 #54 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Ciężko przypadek. Twój schemat jest tylko schematem poglądowym. Ochrona powrotu bez pompy jest tylko zwykłym napisem. Co ma powodowac mieszanie wody kiedy wtedy zawór jest zamknięty? Cytuj
Mikewatson Opublikowano 19 Grudnia 2021 Autor #55 Opublikowano 19 Grudnia 2021 (edytowane) ok rozumiem czyli poprostu brak pompy na powrocie nie daje funkcji działać poprawnie, natomiast chciałem ustawić ten powrót przez CWU Boiler tak jak koledzy tutaj radzili ale dzieją się cuda..... no nic jutro pokażę schemat hydraulikowi i tyle zobaczymy co on powie Edytowane 20 Grudnia 2021 przez Ryszard Proszę nie cytować ostatniego postu Cytuj
gmaj22 Opublikowano 19 Grudnia 2021 #56 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Czasami zrobi to grawitacja, tylko że muszą być spełnione warunki. U autora one spełnione nie są, stąd konieczna pompa. @Mikewatson zapamiętaj, że mieszacz 4D spełnia tak naprawdę tylko jedną funkcję - druga jest jej "wypadkową". Jeśli ustawisz ochronę powrotu, bedzie pilnować powrotu a nie temperatury na instalację. Dlatego radzimy dogrzać powrót stałym i zmniejszonym przepływem grzania CWU. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi