o6483256 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 #1 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Modernizuję instalację CO w domu i przy okazji chcę zamontować ciepłomierz. Jaki ciepłomierz kupić (o jakim przepływie nominalnym). Legalizacja nie ma dla mnie znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witek-z-Ulicy Opublikowano 24 Kwietnia 2021 #2 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Z zdalnym odczytem i możliwością rejestrowania danych. Tego brakuje mi w moim ciepłomierzu i dlatego do niego bardzo dawno nie zaglądałem. Zwróć uwagę na sposób montażu (średnica i rodzaj gwintu) drugiej czujki temperatury ciepłomierza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sambor Opublikowano 24 Kwietnia 2021 #3 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Na instalację trzeba ciepłomierza DN20, o przepływie 2,5m3/h, te popularne, spotykane na aukcjach o przepływach 0,6m3/h są za małe. O moich ciepłomierzach piszę np w poście #8 w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioBin Opublikowano 24 Kwietnia 2021 #4 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Mam Apator DN 15 nominalnie 1,5 m3/h. Minimalny przepływ 15 lub 30 dm3/h w zależności od pozycji montażu H lub V. Maksymalny przepływ 3 m3/h. Różnica temperatur dT > 3C Brakuje mi wyjścia impulsowego do rejestracji pomiaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o6483256 Opublikowano 2 Maja 2021 Autor #5 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Witek, odczyt zdalny będzie, bo wszystko trafi do automatyki domowej, chodziło mi raczej o parametry przepływy. Rozumiem, że 2,5m3 będzie ok. Pewnie 1,5m3 też się sprawdzi. Co jeszcze doradzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.