Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Otwórz drzwi z pieca daj taśmę na zabezpieczenie żeby nie było rozszczelnienia pieca i odkręć klapkę z paleniska i zobaczysz czy zaczyna dymić przy rozpala i wtedy wykluczysz grzałkę. 

Edytowane przez gwint
Opublikowano

Można, musisz się dostać do kotła od strony bocznej, pod zbiornik na pellet. Tam jest mechanizm od rusztu z wysprzęglikiem i wtedy ręcznie wysuwasz i wsuwasz.
A inny sposób to w sterowniku jest opcja ręcznej obsługi różnych rzeczy w tym rusztu ale to robi się elektrycznie i długo trwa.

Opublikowano

Z tym rusztem faktycznie dziwne, ja na postoju mam wsuniety, jedynie podczas czyszczenia sie wysuwa by popiół spadł do popielnika. Myślę że najlepiej przez menu serwisowe wejść i go wsunac, wysunąć, nie trwa to az tak długo ( cos kolo minuty)

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
2 minuty temu, Gunman napisał:

Dla mnie postój i wygaszony kocioł to jedno i to samo.

Ale to nie to samo bo w postoju kocioł czuwa a jak go wygaszę to się wyłącza i może przy wyłączonym kotle ten ruszt się chowa?

Opublikowano

Ruszt chowa się tylko przy czyszczeniu palnika, rozpalaniu i wygaszaniu. I chowa się tylko na chwilę. W każdym innym stanie jest na swoim miejscu.

Chyba że nie poczekałeś do końca wygaszania, otworzyłeś drzwiczki i nie zdążył wrócić na swoje miejsce.

Opublikowano

Po zmianie histeryz na kotle 

Zadana 75histeryza 15

H1-11 h2-14

Kocioł kocioł ze 100%przechodzi na 50% i praktycznie dochodzi do mojej tm pokojowej 22stopni i sie wygasza a ta 30%h1czyli jest niepotrzebna czy mam za duze h2?

Opublikowano

Co to rusztu panowie mialem niedawno podobny problem ruszt sie otworzył i nie zamykał wykonywał tylko niewielki ruch zostal ogulnie w pozycji otwartej i piec nie startowal tylko pelet podczas rozpalania wpadał odrazu do popielnika.Zadzwonilem do serwisu i przez telefon mi powiedzieli abym wziął mlotek ,tak MŁOTEK :-) I OTWORZYŁ POPIELNIK I POSTUKAŁ OD SPODU W TEN POGRZEBACZ  KILKA RAZY BO TO POPULARNY PROBLEM .Zagwarantowal mi ze nic nie uszkodze , tak zrobilem i faktycznie pomoglo ale wizualnie wygladalo to dość czysto i nie widzialem aby cos fizycznie mialo go przyciąć ale jednak tak musialo byc . 

• Zgadzam się 1
Opublikowano
4 godziny temu, Robson24 napisał:

Po zmianie histeryz na kotle 

Zadana 75histeryza 15

H1-11 h2-14

Kocioł kocioł ze 100%przechodzi na 50% i praktycznie dochodzi do mojej tm pokojowej 22stopni i sie wygasza a ta 30%h1czyli jest niepotrzebna czy mam za duze h2?

Zmniejsz temperaturę mieszacza