adamu Opublikowano 18 Listopada 2020 #1 Opublikowano 18 Listopada 2020 (edytowane) Mam pytanie da się jakoś samemu usunąć powód wyskakiwania błędu : wysoka temp mosfeta ? U mnie od kilku dni zaczął wyskakiwać ten błąd , ale jeżeli temp . Podajnika przekroczy 40 stopni czy wyciągnięcie czujnika coś pomoże czy w sterze grzebać trzeba ? Edytowane 18 Listopada 2020 przez adamu Cytuj
segal21 Opublikowano 18 Listopada 2020 #2 Opublikowano 18 Listopada 2020 Temperatura podajnika nie ma nic wspólnego z tym drugim, jeżeli podajnik przekroczy ustawioną histerezę to tylko przesunie opał do przodu sam, aby rura się nie grzałka. Cytuj
awiator Opublikowano 18 Listopada 2020 #3 Opublikowano 18 Listopada 2020 Mam pytanie da się jakoś samemu usunąć powód wyskakiwania błędu : wysoka temp mosfeta ? U mnie od kilku dni zaczął wyskakiwać ten błąd , ale jeżeli temp . Podajnika przekroczy 40 stopni czy wyciągnięcie czujnika coś pomoże czy w sterze grzebać trzeba ?https://www.techsterowniki.pl/serwis/faq/temperatura-mosfet-jest-zbyt-wysoka--co-moze-byc-przyczynaWysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka Cytuj
adamu Opublikowano 18 Listopada 2020 Autor #4 Opublikowano 18 Listopada 2020 To już sprawdzałem , wymieniłem kondensator wentylatora , ale pewnie skończy się na odesłaniu na serwis i $$$ Cytuj
Wello Opublikowano 18 Listopada 2020 #5 Opublikowano 18 Listopada 2020 Jest pełno tematów na tym forum i nie tylko odnośnie tej usterki. Wystarczy wymienić kondensator za 5zł (ten niebieski) w sterowniku i po kłopocie. Cytuj
sambor Opublikowano 18 Listopada 2020 #6 Opublikowano 18 Listopada 2020 20 minut temu, Wello napisał: (ten niebieski) A jak zmienią dostawcę i będzie czarny? Pokazać na foto trzeba, ponadto warto podać dane tego kondensatora, a nie tak stresować. Cytuj
Wello Opublikowano 18 Listopada 2020 #7 Opublikowano 18 Listopada 2020 :) Celowo nie podałem, żeby kolega adamu sam poszukał. Nie chciałem kopiować ponownie rozwiązania w tym wątku jak już miało to miejsce w innych zdublowanych. A kolor niebieski również jest podpowiedzią chcąc go szukać we wcześniejszych tematach :) Cytuj
adamu Opublikowano 18 Listopada 2020 Autor #8 Opublikowano 18 Listopada 2020 Kondensator znaleziony i zamówiony do tego radiator na tranzystor mosfeta i powinno pomoc! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi