Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od tego tygodnia jestem posiadaczem owego pieca Stalmark Eko Vegas 18 KW z Pid 755 . Nie ukrywam że jestem kompletnie zielony z użytkowania tego pieca i chciałbym sie dowiedzieć jak go optymalnie ustawić z skąd Paniewie wiecie ile spala groszku na dobę.  i jeszcze jedno pytanie jaka powinna być optymalna temperatura podajnika ?

Z góry dziękuje za odpowiedz.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Najlepiej nic nie grzebać, zacząć od ustawień fabrycznych dot. PID. Chociaż na temperatury jakie mamy obecnie ustawić dawkę paliwa

3-6 lub 2-5 i przerwę 30-60 lub 30-50 w zależności od grzanej powierzchni. Potem korygować tylko wspólczynnikiem wentylatora, ile nie wiem ,to zależy jakie ma fabryczne obroty min-max.

Opublikowano

bartek1987

uzupełnij profil. nie wiadomo co ogrzewasz a bez tego pomoc jest trudniejsza. warto tez czasem użyć wyszukiwarki. podobny temat już tu jest : 

i na koniec określenie ile ten kocioł spala na dobę  jest w DTR tego kotła. nie oznacza to że u Ciebie tyle spali.  Jeśli chcesz to przeniesiemy dyskusję do istniejącego temat żeby nie powielać i aby inni użytkownicy tego kotła mieli wszystko w jednym miejscu

• marcin zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.